Psiha

Psiha

Halloween u zoološkom vrtu: Pogledajte kako izgleda luda zabava životinja i bundeva

Halloween je skraćenica od All Hallow’s Eve ili Hallow Eve, što znači “sveta večer”, odnosno noć uoči Svih svetih.

Za Noć vještica strašne rezbarimo bundeve, neki biraju i kostimiranje, a da se za Halloween treba dobro zabaviti pokazuju i životinje u londonskom zoološkom vrtu koje su se posebno razveselile svojim bundevama (galerija na dnu). 

Ideje za Noć vještica: Izrezbarite najstrašnije bundeve u 4 koraka

Ako i vi planirate rezbariti bundeve idućeg tjedna ona za vas donosimo nekoliko zlatnih savjeta kako bi izgledale doista straaaaašno.

1. Označite, pa režite

Oko bundevine peteljke označite krug pa oštrim tankim nožem probušite bundevu po liniji i polako izrežite krug. Najbolje je da režete krug malo ukoso tako da vrh oštrice ulazi u bundevu pod kutom od kojih 35 do 45 stupnjeva.

2. Uklonite poklopac

Kada ste ga izrezali, uklonite poklopac i rukom ili velikom žlicom izvadite sjemenke. Nakon što izvadite sjemenke, žlicom obradite unutarnju mesnu stranu bundeve i izravnajte je što više.

Zastrašujuće dobra hrana za zabavnu Noć vještica

3. Krenite s ukrašavanjem

Ovakva bundeva je spremna za ukrašavanje. Prije nego što je počnete dalje rezati i ukrašavati, na papir iscrtajte predloške po kojima ćete izrezivati bundevu.

Možete se poslužiti standardnim motivima strašnih lica ili pak osmisliti sasvim nešto novo. Naravno, sve ovisi koliko imate vještine i vremena.

Za nešto finije izrezivanje trebat će vam manji nožići, skalpeli i slični instrumenti za rezanje i rezbarenje. Nešto manje strašne ali simpatičnije bundeve možete načiniti koristeći modlice za kolače, recimo u obliku srca, koje prislonite s vanjske strane bundeve i snažno utisnete ili se poslužite čekićem.

18 ideja za slastice od kojih se ledi krv u žilama!

Ordinacija.hr

Foto: PA/Pixsell

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo