Psiha

Psiha

Hotel Dubrovnik – upoznajte šarm starog Zagreba

Hotel Dubrovnik, vaš domaćin iza kojeg stoji tradicija još od 1929. godine, zbog svoje lokacije na centralnom trgu Zagreba predstavlja vrata za ulazak u špicu grada.

Kroz desetljeća pa do danas hotel ostaje prepoznatljiv simbol grada i omiljeno okupljalište njegovih građana i gostiju koji dolaze sa svih strana svijeta.

Hotel Dubrovnik je hotel po mjeri poslovnog čovjeka i turista koji želi izvući maksimum od svog boravka. Svi koji se odluče ovdje odsjesti, dobit će više od same hotelske sobe: toplo, prijateljsko okruženje sa šarmom starog Zagreba i postat će dio zagrebačke svakodnevice.

Hotel Dubrovnik je izgrađen i otvoren 1929. godine pod imenom obitelji Milinov. Projektirao ga je zagrebački arhitekt europskog glasa Dionis Sunko. Hotelsko pročelje krasi brončani kip Merkura, rimskog boga trgovine i putovanja – djelo poznatog bečkog kipara Fernkorna, koji je također autor spomenika banu Josipu Jelačiću.

Od samog početka, Hotel Dubrovnik je dio prepoznatljive vizure glavnog zagrebačkog trga, Trga bana Josipa Jelačića i dio spomeničke baštine grada. Ime Dubrovnik hotel dobiva ulaskom u vlasništvo Dubrovačke slobodne plovidbe.

Zbog želje za proširenjem, 1982. godine je otvoreno novo krilo hotela, a danas ga ukupno krasi 237 soba i osam apartmana. Sve su prostorije modernizirane i redizajnirane kako bi zadovoljile sve potrebe suvremenog poslovnog čovjeka.

Hotel Dubrovnik je kategoriziran sa četiri zvjezdice, a 2004. ga je Hrvatska gospodarska komora nagradila priznanjem “Turistički cvijet 2004.”, za kvalitetu u domaćem hotelijerstvu.

Na samo nekoliko koraka smještene su najvažnije kulturne znamenitosti i ustanove, državne i ekonomske institucije, šoping zona, otvorena tržnica, parkovi i šetališta.

Hotel Dubrovnik neprestano potvrđuje svoje mjesto u samom vrhu hrvatskog hotelijerstva, no najvrjednije priznanje su zadovoljstvo i vjernost gostiju, ali i zaposlenika.

A i danas hotel radi na svom preuređenju: prva faza radova je završena, no u drugoj slijedi preuređenje starih soba koje će zasjati u novom ruhu, baš kao i konferencijsko-banketna dvora, namijenjena organizaciji brojnih domaćih i međunarodnih događaja.

Danas je hotel organiziran kao dioničko društvo te je u privatnom vlasništvu ACI grupe koju čini skupina američko-hrvatskih iseljenika.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo