Psiha

Psiha

Hrvatska verzija mjuzikla “Jadnici” na daskama krajem rujna

Pamela Ramljak i Bojan Jambrošić utjelovit će glavne uloge u domaćoj verziji svjetski popularnog mjuzikla “Jadnici”, čija se premijera očekuje 27. rujna u varaždinskoj Areni.

Jadnici” su mjuzikl koji je do sada vidjelo 65 milijuna ljudi u 42 zemlje te koji i nakon 28 godina uzastopnog prikazivanja na prestižnim svjetskim pozornicama ne prestaje obarati sve rekorde. No, Jadnici će ponovno zasjati i na domaćim daskama s poznatim mladim pjevačima Pamelom Ramljak i Bojanom Jambrošićem u glavnim ulogama.

“Velika mi je čast igrati glavnu ulogu u tako divnom mjuziklu kao što su ‘Jadnici’. Kad sam saznala da ću glumiti Fantine bila sam oduševljena. Biti dio tako velikog projekta je stvarno užitak. Na probama nam je izvrsno, svi se već znamo od prije tako da nam je lako raditi zajedno. Atmosfera je odlična i jedva čekam premijeru“, izjavila je Pamela Ramljak na nedavno održanoj konferenciji za medije prilikom predstavljanja ekipe hrvatske verzije Jadnika.

Producent Jadnika Vladimir Hoblaj predstavio je redatelja ovog velikog spektakla Richarda Monteza te objasnio da na projektu radi dvjestotinjak volontera. Istaknuo je da će dvadesetak vrhunskih pjevača uz impresivnu kostimografiju i scenografiju utjeloviti najpoznatiji svjetski mjuzikl. Međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska trenutačno je pred završnom fazom priprema izvedbe mjuzikla ‘Les Misérables’ (‘Jadnici’) koji će svoju premijeru doživjeti u varaždinskoj Areni. Na predaudicijama, održanima krajem srpnja, za neke od čak 35 uloga natjecalo se 47 mladih glumaca, a među odabranim hrvatskim zvijezdama, osim Pamele Ramljak i Bojana Jambrošića su Kim Verson, Max Hozić te mnogi drugi.

Oni svi imaju vremena do 27. rujna izbrusiti svoj zanat, jer je tada zakazana premijera. Uz večernju predstavu za građanstvo, predviđena je i jedna dnevna za organizirane posjete škola. Ovo je posebna prigoda da i školski učenici na spektakularan način dožive štivo koje spada u lektiru, kao i povijesne okolnosti koje obrađuje najveći i najpoznatiji roman 19. stoljeća. Ulaznice za tu predstavu bit će po povlaštenoj cijeni od 25 kuna.

Hrvatska verzija slavnog mjuzikla ima i humanitarnu notu. Organizatori ističu kako osim publike, žele obradovati i udomljenu djecu. U tu svrhu, izdvojeno je 1500 ulaznica koje su volonteri Foruma za kvalitetno udomiteljstvo prodavali na Špancirfestu kao i drugim prigodama. Od svake ulaznice koja je kupljena neposredno od volontera Foruma, 32 kune bit će odvojene za božićne darove udomljenoj djeci udruge šire varaždinske regije.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo