Psiha

Psiha

Hrvoje Šalković: Ne primamo vilenjake

Studentice iz provincije, BBB, humanitarni koncerti, Kinezi, popisi stanovništva, kućni savjeti, pobune, nove Šalkovićeve priče su hiperrealističke u najboljem smislu te riječi – one su uronjene u hrvatsku svakidašnjicu, i premda humorističke, ne lakiraju zbilju, već se bave suštinom društvenog problema.

lJunaci kratkih priča Hrvoja Šalkovića djeluju u uvjerenju da će radikalno promijeniti vlastiti život. U toj drami moraju se suočiti s vlastitom autentičnošću sukobljenom s vulgarnošću i neumoljivošću okolnosti. Ne pristaju biti promatrači vlastita života, a njihova (mala) pobuna presudan je i prekretnički čin koji možda i nije spektakularan u društvu spektakla, ali svakako jest svjedočanstvo o iskonskoj potrebi za cjelovitošću autentične ljudske egzistencije u nadirućem sveprožimajućem neljudskom karakteru društvenog sustava bez vrednota.

Izdavač:
Naklada Ljevak

Tko je Hrvoje Šalković?

Rođen je u Zagrebu 1973. diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a poslije­diplomski studij završio na londonskom University of West­­minster. Objavio je šest romana i jednu zbirku kratkih priča. Proputovao je svih sedam kontinenata. Dobitnik je VBZ-ove književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman (2006). Član je Hrvatskog društva pisaca. Kad ne putuje, živi i radi u Zagrebu.

Dosada je objavio zbirku priča “com.opnci.com.obojci” (Buvina, 2002), te romane “Pala karta” (Nova stvarnost, 2003), “Pravi se da ovo nisi vidio” (VBZ, 2006), “Zec na mjesecu” (VBZ, 2007), “Oko cucka pa na mala vrata” (Profil, 2008.) i “Kombinacija d.o.o.” (VBZ, 2009),”Nulti meridijan” (Naklada Ljevak 2011.).

Autor je kolumne “Putnik opće prakse” na portalu Ordinacija.hr

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo