Psiha

Psiha

Hurts žele supermodele u svojoj garderobi

Uoči svog hrvatskog debija 23. listopada, Britanci Hurts su otkrili popis stvari koje žele da ih čekaju u garderobi.

Theo Hutchcraft i Adam Anderson, dvojac koji čini britanski elektropop bend Hurts, uoči svog zagrebačkog koncerta tražili su da ih u garderobi na zidovima dočeka pet visoko kvalitetnih fotografija poznatih ženskih supermodela. Također su izrazili želju za pet lokalnih razglednica i poštanskih marki koje će poslati u Veliku Britaniju. Na njihovom popisu našao se i jedan fotoaparat za jednokratnu upotrebu kako bi fotografirali zanimljive trenutke u publici.

Dvojac ćemo imati priliku vidjeti u živo 23. listopada u 20 sati kada će u sklopu europske turneje premijerno nastupiti u Boćarskome domu u Zagrebu.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima po cijeni od 290 kuna. Dostupne su i VIP ulaznice, koje uključuju album Happiness, ulaz u VIP balkon te lounge prostor, čašu šampanjca i kanapee.

Elektropop, kojeg oni malo nostalgičniji glazbeni ljubitelji nazivaju još i sintpop, s epicentrom u Velikoj Britaniji nudi svježinu u već nekoliko godina jednodimenzionalnoj središnjoj glazbenoj sceni. Oživljen iz osamdesetih godina, danas u obnovljenom energičnom zanosu jača postojanje moderne industrije melodija. Ono što su nekad bili Duran Duran, Eurythmics, A-ha i Spandau Ballet, danas su to The Killers, MGMT, Calvin Harris i potpuno svježi duet Hurts. Povijest glazbe s njima je dobila novu verziju romantike u notama.

Uživanje u njihovu debitantskom albumu “Happiness” (možete ga pronaći u izdanju Menarta) priuštilo si je već 600.000 kupaca. U Japanu su po prodaji prestigli čak i Kings of Leon. Do sada su nastupili u 40 država. “Kad izvodiš tužnu glazbu, u ljudima stvaraš ekstremne odazive. Ne nudiš samo podlogu za refleksiju njihove sreće, nego i njihova očaja”, rekao je Adam Anderson.

Sofisticirani u crno-bijelom

Obavijeni u bezvremensku klasičnu eleganciju, kao u vječnom traženju savršenstva, Hurts se ističu. Počešljani u sofisticiranom retro stilu, kao da čekaju potapanje novog Titanica. Posljedica toga je to da je u frizerskim salonima hladnog Islanda sve više tražena njihova frizura.

Nipplepeople, foto: Nino Šolić

Istovremeno su udaljeni od boja, zaljubljeni u jednostavnost crne i bijele, kao da se najbolje stvari skrivaju upravo u uvijek zapuštenom sivilu. Nevjerojatno bistri u tekstovima, koji otkrivaju svijetle i tamne strane ljudske duše. I tako nježni, tečni i osjećajni u ponudi lirskih priča, da je njihova glazba zapravo putovanje izvan poznatih dimenzija postojećeg. Glazba, kojoj se nije teško prepustiti. Potpuno. Kada zapjevaju u svojem prvom hitu – it feels better than love. I to su osjetile mnoge svjetske zvijezde, kao što su Kylie Minogue, Arthur Baker, Muse.

Hurts je kultni bend? Hurts je dječačka grupa? Boy band? Hurts su umjetnici? Foliranti? Je li to alternativa? Mainstream? Dečki sa zalizanim frizurama koji su čuli već sve pokušaje njihova svrstavanja u različite žanrove? Bojimo li se možda uživati u nečemu što sumnjivo dobro odgovara u baš svakom trenutku? Pa pokušajmo ih opisati i mi: Hurts – kao da su djeca Depeche Modea.

Predgrupa grupi Hurts na zagrebačkom koncertu su Nipplepeople!

Zamaskirani duo Nipplepeople glazbenu je scenu preuzeo krajem 2008. godine kad se radijskim valovima emitirala uspješnica “Broj”. Već sljedećim singlom “Sutra” svojim su nekonvencionalnim i jednostavnim plesnim ritmovima te jedinstvenim misterioznim izgledom stekli široki krug obožavatelja. Pjesma je odjeknula na svim radijskim postajama postavši tako jedna od većih klupsko-plesnih uspješnica.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo