Psiha

Psiha

Indira Levak:Već desetljećima živim kao vojnik i to je tajna mog uspjeha

Emica Elvedji/PIXSELL

Popularna i omiljena pjevačica, Indira Levak otkriva kako brine o zdravlju i koje to navike nikada ne preskače!

1. San kao oporavak

Definitivno mi je najvažnije imati dovoljno sna i jako pazim na to. San je bitan za psihofizičko zdravlje i općenito za raspoloženje. Kada mi se zbog posla dogodi da sam budna do ranih jutarnjih sati, sve mi je teže nadoknaditi izgubljeni odmor. Zato mi je kvalitetan san na prvom mjestu.

2. Vježbanje je moja svakodnevica

Već desetljećima živim kao vojnik. Rad, red i disciplina vladaju kod mene i to je moja tajna uspjeha i dugovječnosti na sceni. Da bih izdržala tempo koncerata i putovanja, jako je bitno da sam u dobroj formi. Moji koncerti su energetski na najvišem nivou jer moja publika to i očekuje od mene, a da bih nastupe mogla svaki put iznijeti na najbolji način, treba puno sati treninga koji su moja svakodnevica.

3. Njega kože je prioritet

Njegovana žena je najljepša žena. Treba paziti na sebe i svoj izgled jer tako iskazujemo poštovanje prema sebi i drugima. Sada sam u godinama kad je potrebno pojačati tretmane kako bih održala željeni tonus kože i dala joj sve što joj je potrebno. U Poliklinici Bagatin najviše uživam na Med Visageu, rezultati tretmana odmah su vidljivi.

4. Kućni ljubimci donose sreću

Imam tri mace i dva psa. Svi su udomljeni i živimo sretno u našoj maloj zajednici. Moram priznati da nakon teškog dana i psihičke iscrpljenosti ta mala slatka bića imaju terapeutski učinak na mene. Maženje sa životinjama potiče izlučivanje hormona sreće i nema tog problema koji ne zaboravite u trenutku. Život bez životinja za mene bi bio nezamisliv.

Pozitivno iskustvo: Znate li zašto se osjećate tako dobro dok gledate svog ljubimca u oči?

5. Kuham jer je zdravije

Kuhanje je za mene ritual. Moj suprug Miro cijeli se život bavi sportom i zna mnogo o zdravoj prehrani. Puno dobrih prehrambenih navika prenio je i na mene, no volim i zgriješiti! Pogotovo s malo kulena i ostalim slavonskim delicijama. No ipak volim kuhati kod kuće jer onda znam što jedemo i kako je hrana pripremljena te s kojim namirnicama.

6. Guaranom protiv umora

To je tropska biljka koja ima brojne pozitivne učinke na organizam. Pomaže kod koncentracije, smanjuje umor te jača imunitet. Guarana je uvijek u mojoj torbici, pogotovo kad znam da cijeli dan imam snimanja.

7. Sok od aloe vere

 Aloe vera je jedna od najljekovitijih biljaka na planetu, a njezin sok najzdraviji koji možete unijeti u organizam. Dobar je za probavu i izbacuje toksine iz organizma, a ujedno je i finog okusa. On mi je prvi izbor kad biram piće.

8. Pjevanje djeluje ljekovito

Izreka “tko pjeva, zlo ne misli” potpuno je istinita. Oduvijek sam pjevala i bavila se glazbom jer je zaista ljekovita za dušu. Meni je glazba pomogla u mnogim životnim situacijama. Kada ste vidjeli ljutog čovjeka koji pjeva?! Nikada! Zato bi trebalo uvesti obavezno svakodnevno pjevanje za sve i bilo bi manje svađa i sukoba na svijetu. 

Zbog neobične navike Damir Kedžo ne mora kod zubara! Otkrio nam je i svoju najbolju životnu odluku…

9. Smijeh je najbolji lijek

On je i urođeni obrambeni mehanizam od svega, a dobro raspoloženje smanjuje i hormone stresa. Sada znate zašto sam ja uvijek nasmijana – osmijeh ne košta ništa, a zarazan je!

10. Kava s prijateljicama – neprocjenjivo

Jako je bitno biti okružen dobrim, dragim ljudima. Za trajanja pandemije vidjeli smo koliko smo usamljeni bez kontakta s njima. Život bez tuđih priča, doživljaja i emocija bio bi jako siromašan.

Foto: Pixsell

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo