Jessica Alba zna u čemu je tajna ljepote i zadovoljstva, a ne košta baš ništa! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Jessica Alba zna u čemu je tajna ljepote i zadovoljstva, a ne košta baš ništa!

Shutterstock

Hollywoodska zvijezda u 37. godini izgleda besprijekorno, a uz sve poslovne obveze fotografi će je uloviti uvijek vedru i nasmijanu u društvu supruga i njihovo troje djece. Otkrijte u čemu je tajna životne sreće ove prekrasne glumice!

Ima dana kad ustane u 5 sati ujutro i odradi žestoki trening na statičkom biciklu, drugi put se zatvori u sobu s maskom na licu i čita omiljenu knjigu, a treći dan uživa u vođenoj meditaciji.

„Kod Wellnessa su važne samo dvije stvari – da se redovito bavite onime što odaberete i da to bude nešto u čemu doista uživate. Mrzim rano ustajanje, ali nakon spinninga se dobro osjećam pa je vrijedno žrtve“, objašnjava glumica.

Zbog obaveza na novom filmu glumica nema puno slobodnog vremena pa je posljednjih 5 mjeseci stavila tjelovježbu „na čekanje“. 

Izgledajte zdravo, lijepo i seksi baš kao glumica Jennifer Lawrence

„Ako moram birati između vježbanja i zdrave prehrane da bi održala liniju, uvijek ću radije odabrati ovo drugo. Teško mi se motivirati na svakodnevni trening, ali trudim se jer je dobar i za mentalno zdravlje – nakon pravog treninga čovjek se jednostavno osjeća bolje. Kad ne treniram, što je upravo sad slučaj, trudim se jesti zdravo. Vino samo vikendom!“, kaže omiljena hollywoodska zvijezda i dodaje da ne robuje trendovima u zdravoj prehrani.

Mrzim svježi sok od celera. Taj „čudotvorni“ napitak ispraznit će vam crijeva na jedan stvarno nasilan način. Da ne spominjem njegov okus! Volim jesti ukusnu hranu, a sok od celera to nije. Hvala lijepo, preskočit ću!“

Jennifer Aniston ima 50 godina i izgleda bolje nego ikad! Evo što savjetuje svim ženama

Pet životnih pravila Jessice Albe:

1. Spavanje je najvažnije 

“Koliko je kvalitetan san važan najbolje znaju oni koji se jako dugo nisu dobro naspavali, a ja sam jedna od njih. Kad god možete, spavajte!

2. Imate li malu djecu potražite pomoć tete-čuvalice 

„Petkom i subotom uvečer djeca su s čuvalicom, a ja se družim sa svojim suprugom ili prijateljicama. Dobra ideja je da i drugo jutro imate pomoć na raspolaganju jer nikad ne znate u kojem će smjeru večer otići, a klinci će se probuditi orni za akciju“.

Evo kako vježbaju hollywoodske zvijezde!

3. Radite na samopouzdanju jer je ključno za uspjeh i životnu sreću

U mladosti sam se često osjećala inferiorno pred drugim ljudima jer se nisam smatrala osobito pametnom, a mom samopouzdanju nije pomogla ni činjenica da nisam školovana glumica. Kad sam pokrenula vlastitu liniju kozmetičkih proizvoda shvatila da znam raditi, a danas znam da možda nisam najbolja glumica, ali imam svojih svijetlih trenutaka.“

4. Budite ponosni na svoja poslovna postignuća

„Pomisao da sam svoju ideju o kozmetičkoj liniji provela u djelo čini me beskrajno ponosnom jer sam odoljela svim iskušenjima i odradila to do kraja. Neće biti jednostavno, možda ni uspjeh neće odmah doći, ali treba ustrajati u onome što doista želite raditi.

5. Njegujte obiteljske odnose

„Moj suprug i još uvijek se volimo. Nisam svađalica. Naučila sam kako komunicirati na način da pokušam riješiti problem prije nego eskalira. Suprug mi je najbolji prijatelj i beskrajno ga poštujem, baš kao i on mene.“

Barbara Kolar: Obožavam sireve, ne volim slatko i ne mislim dijeliti savjete o mršavljenju

M. R. S.

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo