Kada je u redu lagati partneru, a kada nije? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Kada je u redu lagati partneru, a kada nije?

Iskrenost je vrlina, ali postoje situacije kada poptuno poštenje može učiniti više zla nego dobra.

Svi povremeno lažemo partnerima, i to nije uvijek loš izbor. No, prije bilo koje izgovorene laži zapitajte se kako bi se vaš partner osjećao da sazna kako ste mu baš to nešto slagali. Pripazite kako one male stvari ne bi prerasle u ozbiljne probleme. Zato vam donosimo 4 laži koje ne bi trebale prerasti u strašne stvari, ali i 4 laži koje zaista nikada ne biste trebali reći svom partneru.

1. OK: Ako vam se ne sviđa njegova košulja

Ne sviđa vam se kako je pripremio piletinu ili nova košulja koju je kupio, a on je oduševljen njom? Ne morate mu reći da vi niste toliko sretni baš tim izborom. To je vrlo mala i jednostavna stvar, a mogli biste mu nepotrebno povrijediti emocije.

Kako pojedini horoskopski znaci reagiraju kada su ljuti

Nije OK: Ako je povezano s novcem

Postoji stara šala o tome kako žena sve što je kupila u šopingu ostavi u autu sve dok muž ne ode negdje kako ne bi vidio koliko je novaca potrošila. No, stručnjaci ističu kako potrošnja novaca nije stvar koju biste smjeli i trebali tajiti vašem partneru. Danas je novac jedan od glavnih razloga razvoda brakova, zato budite iskreni.

Destinacije koje će oduševiti vas i partnera

2. Nije OK: Ako je povezano s djecom

Ako vam sin ili kćer kažu – nemoj reći tati, ne pristajte na te uvjete. S partnerom uvijek morate biti iskreni što se tiče djece. Naravno, postoje privatne i intimne stvari koje će djevojčice dijeliti s majkama, a dečki s očevima, ali na kraju dana vi ste roditelji. Podijelite međusobno te misli i razgovarajte o tome. Lakše je udvoje!

Pitanja koja morate postaviti partneru kako bi vaša veza postala ozbiljnija

OK: Ako u tom trenu ne mogu podnijeti istinu

Recimo da je partner imao užasan tjedan na poslu, zadnje što mu trebate reći je kako je vaša kćer napravila neku nepodopštinu. Pitajte se: Trebam li to reći? Trebam li ja to reći? Trebam li ja to baš sada reći? Ako se vaš partner trenutno ne osjeća raspoloženo, onda dodatne loše vijesti mogu još malo pričekati.

7 znakova da se nalazite u otrovnom društvu

3. OK: Ako se radi o svim detaljima ženskoga izlaska

Zbilja volite svog partnera i on je jedini muškarac koji vas zanima? Onda nema potrebe da mu nakon izlaska pričate o zgodnom muškarcu koji je kupio piće vama i vašim prijateljicama. No, ako imate osjećaj da svom partneru ne možete reći neke iskrene osjećaje ili stvari koje zamijetite jer bi mogao postati ljubomoran, onda između vas postoji veći problem koji biste trebali riješiti.

4 pitanja na koja morate odgovoriti prije useljenja s partnerom

Nije OK: Ako se radi o obitelji

Iako u većini slučajeva ne pitate vaša majka zna komentirati: Zašto on uvijek negdje kasni? Zašto nije napravio to i to? Takve stvari, unatoč tome što vam je neugodno, morate reći partneru. No, pokušajte to na što bezbolniji način kako ga ne biste povrijedili. Ili ga s vremena na vrijeme upozorite na neke greške koje bi mogle druge zasmetati.

Otkiveno: ovih 8 stvari ne smijete davati psu ako ga ne želite otrovati!

4. Nije OK: Ako mu pričate o vašoj seksualnoj povijesti

Partner mora znati sve o vašim seksualnim iskustvima. Naravno, ne svaki detalj. Ali je potrebno da ga uputite u mogućnosti raznih spolnih bolesti i sličnih situacija. Koliko god vam se takav razgovor činio neobičnim, bolje je kada su sve karte na stolu.

4 ideje kako da provedete nezaboravan produženi vikend

OK: Ako mu pričate o bivšim partnerima

Nadovežimo se na ono što nije bilo OK u prošlom odlomku. Detalji! Vaš partner ne mora znati koliko ste točno veza imali prije njega, bile one ozbiljne ili na jednu noć. Ne mora znati gdje ste sve to radili i kako. Ako ste s nekim dovoljno dugo i u dobrom odnosu, s vremenom ćete podijeliti brojne tajne.  

3 razloga zašto ultimativna sreća dolazi od kućnih ljubimaca

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo