Psiha

Psiha

Kada se zaručiti, vjenčati ili planirati dijete? Izračunajte svoje najsretnije dane u godini

Shutterstock

Numerologija slično kao i astrologija pokušava predvidjeti važne događaje i datume u vašem životu. Umjesto da se ravna po znakovima zodijaka, numerologija se – baš kao što joj i ime kaže – u svojim predviđanjima oslanja na matematiku. Važne detalje vaše osobnosti i životni put koji vam je zacrtan, numerologija objašnjava brojevima na ljestvici od jedan od devet. Pogledajmo kakvu vam sreću predviđaju brojevi!

Postoje brojne internetske stranice koje  će umjesto vas izračunati važne brojeve u vašem životu, a mi ćemo vam dati temeljni prikaz načina po kojem računanje u numerologiji funkcionira. Osnovno načelo numerologije temelji se na reduciranju brojeva. Da biste dobili broj zasnovan na datumu vašeg rođenja, morate zbrojiti sve znamenke iz datuma.

Ako je vaš rođendan 19. lipnja 1978., morate rastaviti na znamenke i onda zbrojiti brojeve 19-06-1973 na sljedeći način: 1 + 9 + 6 + 1 + 9 + 7 + 3, što iznosi 36. Budući da se numerologija koristi znamenkama od 1 do 9, broj 36 morate dalje pokratiti, na 3 + 6, što je jednako 9. Dakle, svaki važan datum u vašem životu, čak i vaša osobnost, određeni su brojem 9.

Najsretniji smo u 74. godini!

Najsretniji dan različit je za svaki broj

Baš kao i svaki horoskopski znak, tako i svaki broj ima različite kvalitete koje ga krase. Budući da svatko od nas ima svoj broj, tako nam neće svima isti dan u godini biti najsretniji. Evo kako ćete izračunati broj svog životnog puta.

Vaš datum rođenja ključan je u određivanju praktički svega što se tiče numerologije. Da biste saznali koji dani u mjesecu su najsretniji za vas, morat ćete datumu rođenja pribrojiti datum na kalendaru. Kada pronađete datum kojem je zbroj znamenaka jednak zbroju znamenaka datuma vašeg rođenja, pronašli ste svoj sretan dan!

Najbolji dan za zaruke

Dan kada ćete se zaručiti za svog životnog partnera gotovo je jednako važan kao i dan vašeg vjenčanja. Naravno, pod uvjetom da osoba s kojom želite zaploviti u bračne vode osjeća isto što i vi. Numerologija vam može reći koji je dan u mjesecu, temeljem vašeg broja, najsretniji dan za zaruke.

  • 1 i 8: 1., 19., 28. dan u mjesecu
  • 2 i 7: 7., 16., 25. dan u mjesecu
  • 3 i 5: 9., 18., 27. dan u mjesecu
  • 4 i 6: 6., 15., 24. dan u mjesecu
  • 9: 5.,14., 23. dan u mjesecu

Učite na pogreškama razvedenih parova – izdvajamo 5 najčešćih

Kada biste se trebali vjenčati?

Odabir datuma vjenčanja težak je sam po sebi, a tome još pridodajte muku oko odabira restorana, jelovnik, odabir gostiju… Srećom, tu je numerologija koja vam nepogrešivo ukazuje na to koji datum u mjesecu biste trebali odabrati za ovaj važan događaj želite li ostatak života provesti u sreći i veselju. Budući da je brak veza između dvije osobe, za odabir najsretnijeg datuma morate zbrojiti svoj i partnerov broj.

Ako je vaš životni broj 4, a partnerov 7, broj koji ćete dobiti je 11. Kad zbojite 1+1 dobit ćete broj 2. Bilo koji datum u mjesecu koji se može pokratiti na broj 2 vaš je najsretniji datum za stupanje u bračni odnos.

Ovih 11 stvari obavezno napravite ako planirate trudnoću

Planiranje potomstva

Praktički je nemoguće odrediti točan datum kada ćete začeti dijete, ali numerologija može odrediti koja je godina najbolja za začeće. Ovo ponajprije ovisi o vašem osobnom godišnjem ciklusu, tvrdi numerologija. Možete odrediti u kojoj ste godini svog osobnog ciklusa tako što ćete znamenke iz svog rođendana pribrojiti znamenkama godini u kojoj se trenutačno nalazite.

Ako je vaš rođendan 30. prosinca, a godina je 2019. zbrojit ćete 3 + 0 + 1 + 2 + 2 + 0 + 1 + 9 = 18. Zatim ćete znamenke 1 i 8 zbrojiti i dobit ćete da je godina u kojoj se nalazite deveta godina vašeg osobnog ciklusa. Numerologija kaže da je šesta godina osobnog ciklusa najbolje vrijeme za začeće djeteta.

Novac

U numerologiji, broj 8 smatra se brojem koji se veže uz novac i bogatstvo. Želite li saznati koji će dani biti osobito važni za vašu financijsku situaciju, morate svoj osobni životni broj pribrojiti znamenkama nekog datuma i redukcijom dobiti broj 8. Međutim, premda se broj 8 veže uz bogatstvo, to ne znači uvijek da će se nešto dobro dogoditi. Unatoč tome, kad planirate važne stvari vezane uz novac, imajte na umu broj 8.

Samospoznaja

Dani koje možete reducirati na broj 7 vezani su uz proces samospoznaje – to su dani u kojima se bavite svojim unutrašnjim „ja“. Kakve to veze ima sa srećom?

Što više naučite o sebi, to je lakše krenuti u pravom smjeru. Stoga, na dane koji su vezani uz broj 7 zavirite u svoju nutrinu.

Posao i karijera

Datumi koje numerološki možete reducirati na broj 5 najbolji su dani za promjene i nove prilike u karijeri. Možda ćete dobiti promaknuće ili zasluženo priznanje na koje već dugo čekate. Numerologija također kaže da su takvi dani najbolji za prodaju.

U danima koje obilježava broj 5 krenite u akciju i preuzmite rizik – moglo bi vam se višestruko isplatiti!

Nije svejedno kada ćete kupiti kuću ili stan

Kao i u slučaju određivanja datuma vjenčanja, kada morate voditi računa i o broju vašeg partnera, u slučaju kupovine kuće ili stana morate odrediti numerološki broj vašeg novog doma.

Ukoliko se nekretnina na koju ste bacili oko nalazi na kućnome broju 324, zbrojite znamenke 3, 2 i 4 i dobit ćete da je numerološki broj kuće 9. Ukoliko je i vaš životni broj 9, ova je kuća pravi odabir za vas! Povrh toga, morate znati da je šesta godina osobnog životnog ciklusa najbolja godina za kupovinu doma.

Vježbajte po horoskopu

M. R. S.

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo