Psiha

Psiha

Kako poboljšati percepciju okusa hrane? Pametno postavite stol…

Boje mogu imati važan utjecaj ne samo na ugođaj gosta u restoranu, nego utječu i na osjetilo okusa i mirisa.

Kako bi voditeljima restorana otkrili jednostavne načine za poboljšanje iskustva gosta prilikom blagovanja, brend Tork i stručnjakinja za stiliziranje hrane Linda Lundgren, sastavili su inspirativnu brošuru o usklađivanju hrane i ubrusa.

Uz ove trikove će i najtvrđi komadi mesa postati savršeno mekani

Kako napraviti slađi i ukusniji mousse od jagode? Odgovor nije više jagoda i šećera. Umjesto toga, pokušajte poslužiti jelo s koraljno crvenim ubrusom. Boja zapravo povećava slatkoću i smanjuje gorčinu, čineći deserte savršenima, kaže Linda Lundgren, profesionalna stilistica za hranu i kuharica.

Međusobna povezanost boja hrane i posuđa jednostavan je način da se poboljša i percepcija okusa. Na primjer, ubrusi su često odabrani kako bi se podudarali s cjelokupnim unutarnjim prostorom, a ne s jelima uz koja se poslužuju.

Tork je također prezentirao četiri nove boje LinStyle® ubrusa vrhunske kvalitete:

  • Akvamarin plava čini jela manje slanima, te naglašava okus jaja, indijske ili druge hrane u kontrastnoj žutoj boji.
  • Koraljno crvena smanjuje gorčinu i čini jela slađim. Crvena i ružičasta savršeno se uklapaju uz deserte, posebno kako bismo istaknuli jagode ili druge crvene ukrase.
  • Oker žuta naglašava trpkoću okusa i kisele arome, dobro pristaje uz ribu i morske plodove, dobro se uklapa sa jelima u zelenoj boji poput salata ili klica.
  • Antracit siva daje jelima i prostorima svjetlije boje luksuzni efekt, te ističe bogatstvo okusa jela mediteranske kuhinje.

Svatko ima priliku osloboditi svoju kreativnost ne samo kada prezentira jelo na tanjuru, nego i prilikom postavljanja stola kako bi nadopunio svaki pojedinačni obrok, kaže Anikó Rédey, marketing-menadžer za poticanje kupaca Torka.

„Željeli smo inspirirati sve obitelji i voditelje restorana jednostavnim načinima da se kreirani tanjur zaista istakne jer je to najvažnije za cjelokupno iskustvo gosta.”

4 biljke koje jačaju imunitet, a možete ih uzgojiti u domu ove zime

Ordinacija.hr

Foto: PR

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo