Psiha

Psiha

Kerempuh premijerno predstavlja “Kod Martinovih”

Pretpremijerne izvedbe prvog ovogodišnjeg naslova Satiričkog kazališta Kerempuh, predstav “Kod Martinovih” zakazane su za 19. i 20. rujna u 20 sati, a svečana premijera bit će 21. rujna u 20 sati.

Satiričko kazalište Kerempuh otvara sezonu premijerom predstave “Kod Martinovih”. Riječ je o predstavi nastaloj prema motivima komedije jednog od najvećih svjetskih dramatičara Eugènea Labichea “Najsretniji od trojice” u režiji i autorskoj prilagodbi poznate mlade argentinske redateljice Renate Carole Gatice. Uz Molièrea i Feydeaua, ovaj se autor smatra najistaknutijim predstavnikom francuske komediografske literature.

I Renata Carola Gatica i Labiche po prvi put su na sceni Kerempuha, stoga će biti posebno zanimljivo vidjeti na koji će način redateljica autorski pristupiti klasiku te ga kroz suvremeno čitanje pretočiti u mnogostruko bogat kazališni čin. Riječ je o koncepciji koja podrazumijeva razotkrivanje niza ljubavnih zapleta i portreta na mediteranski način, strastven i temperamentan u kojem su jednako bitni dijalozi, kao i tango u čijem se ritmu odvijaju brze dramaturške situacije.

U cjelini, muško-ženski odnosi izraženi su kroz scenski pokret te obilje autorske glazbe i one koja obrađuje neke od najpoznatijih šlagera koji su obilježili 60. i 70. godine. Projekt je okupio zanimljivu glumačku ekipu, a uloge tumače Anita Matić Delić, Borko Perić, Edo Vujić, Mario Mirković, Linda Begonja, Luka Petrušić, Nina Erak – Svrtan, Ana Maras Harmander, Maja Posavec i Ivan Đuričić.

Valja napomenuti kako Satiričko kazalište Kerempuh ove sezone slavi pedesetu godinu svojeg postojanja što će se, uz mnoga popratna događanja, obilježiti i repertoarno. Uz zanimljiv projekt “Kod Martinovih“, čime se kreirala platforma za kreativan rad nove generacije mladih kazališnih redatelja i ˝Sasvim obične besmislice˝ Daniila Harmsa, jednog od najvećih avangardnih književnika i satiričara koji će se po prvi puta postaviti na sceni Kerempuha u režiji Aleksandra Popovskog, najavljujemo i povratak dva već gotovo antologijska naslova – “Buba u uhu” G. Feydaeua i “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” I. Brešana – koji su u povijesti ovog kazališta snažno odjeknuli te uvelike formirali njegov identitet. Bit će zanimljivo preispitati snagu reinterpretacija djela u današnjem kontekstu i njihov kazališni potencijal u novom, suvremenom čitanju. Noćna scena u nadolazećoj sezoni donosi niz koncerata te monodrame u izvedbi istaknutih autorskih imena poput Vilija Matule i Zijaha Sokolovića.

O predstavi “Kod Martinovih”

Pogledajte kako izgleda kad se jedan od najpoznatijih
francuskih komediografa osuvremeni na hrvatski način u režiji mlade argentinske
redateljice Renate Carole Gatice. Satiričko kazalište “Kerempuh” poziva
gledatelje da zajedno s njima uveličaju jedan dan snimanja na setu nove domaće
serije “Kod Martinovih” gdje ćete moći uživati te kao publika sudjelovati u
stvaranju televizijskog hita koji će ubrzo zavladati vašim i našim malim
ekranima.

Zaplet priče o obitelji Martin u prvi plan stavlja ljubav te se bavi raznim
pitanjima, poput sljedećih: “Koliko današnje društvo uopće cijeni ljubavnike te
zašto je njihova pozicija toliko nezaštićena?”, zatim: “Treba li žaliti
prevarenog muža?”, te: “Koju boju očiju nose sretne žene?”. Kao što možda znate,
glumački je posao kruh sa sedam kora. Na sceni se krvari, umire, zaljubljuje,
sretan glumi tugu, a tužan plesom mora razveseliti prepuno kazalište.
Kako izgleda život glumaca na setu u samom tijeku snimanja humoristične serije?
Kakvi su odnosi za kulisa te što se događa nakon što se ugase kamere?

Saznajte na koji način glumci pamte tekst, kako ulaze u svoje likove kako
savladavaju tremu te gdje pronalaze inspiraciju. Zavirite u ovaj svijet, ali na
svoju osobnu odgovornost. Ne možete reći da vas nismo upozorili.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo