Koliko često muškarci varaju svoje trudne partnerice? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Koliko često muškarci varaju svoje trudne partnerice?

Dok cijeli svijet bruji o tome kako je partner Khloe Kardashian prevario svoju djevojku dok je bila trudna, postavili smo pitanje: je li varanje češće u toj situaciji? Odnosno koliko je često

Treće tromjesečje, kažu stručnjaci, teško je za oba partnera, pa se možda zato dogodi da neke osobe prijeđu granicu dopuštenog. Mnogi psihoterapeuti potvrđuju kako im klijenti dolaze s ovakvim pričama. 

Zašto je tomu tako? 

Jedno je objašnjenje to da se seksualni život među partnerima potpuno promijeni kad je beba na putu. Nije ovo jedan od najčešćih razloga, ali ako žena ima nekih zdravstvenih komplikacija (primjerice s položajem djeteta ili krvarenjem) liječnici mogu zabraniti vaginalni seks. 

Prevario vas je? Ovi znakovi otkrivaju da će to napraviti opet!

Neke trudnice se osjećaju jako loše svih devet mjeseci. Povraćaju i nisu same sebi preseksi, kažu stručnjaci. Veličina trbuha tijekom trećeg tromjesečja isto može predstavljati problem zbog neugode u položajima, a duga “suša” bez seksa može predstavljati veći rizik od prevare. Iako ovo zvuči kao najgluplji razlog ikada, ipak treba u obzir uzeti sve promjene u vezi koje do toga dovode. 

Strah od nove faze u životu isto je jedan od faktora zbog kojih partneri varaju. “Postat ću otac, to je velika odgovornost, kako ću to, bojim se”… Sve su to razlozi zbog kojih bi se netko možda osjećao nesigurnim i prevario partnera. 

Šest poza u seksu koje će povećati šanse za začeće

Stručnjaci kažu da u 80 posto slučajeva muškarci koji prevare trudnicu već poznaju ženu s kojom su se prevarili. 

Općenito, vrlo je neuobičajeno da partner prevari trudnu partnericu, ali problemi se događaju zbog novonastale ozbiljne situacije u kojoj se nalaze – da će postati roditelji. 

Većina žena se osjeća vrlo seksi za vrijeme početka trudnoće, pa seksualni terapeuti kažu da obično vide poboljšanje u seksualnom životu svojih klijenata. 

Foto: Shutterstock

N.C.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo