Psiha

Psiha

Kraljica sevdaha Hanka Paldum ponovno u Zagrebu!

Legendarna interpretatorica sevdaha Hanka Paldum održat će 3. ožujka veliki koncert u Zagrebu, u dvorani Kornati u sklopu Hypo centra, s početkom u 20,30 sati.

Ususret Međunarodnom danu žena Hanka Paldum se ponovno, nakon tri godine koliko je prošlo od njezina posljednjeg samostalnog koncerta u KD Vatroslav Lisinski, vraća zagrebačkoj publici.

Sa sobom donosi bogatstvo sevdaha – bosanskog etna i glazbenog izričaja ljubavi, čežnje, sjete i melankolije… U pratnji svog sarajevskog orkestra Cultura Music kojeg čine vrsni glazbenici, koncertom koji nosi naziv “Ja vas pjesmom zovem” kao što i sama naglašava, priredit će nezaboravnu večer u kojoj će disati i pjevati zajedno sa svojom vjernom zagrebačkom publikom.

U svojoj već trideset godina dugoj karijeri, Hanki Paldum glazbeni su kritičari s razlogom nadjenuli titulu Kraljice sevdaha. Poznata po svojim strastvenim nastupima i emotivnim interpretacijama bosanskih gradskih ljubavnih pjesama, odnosno sevdalinki, Hanka je sevdalinke kroz godine pronijela mnogim državama, a s programom s kojim dolazi u dvoranu Kornati zagrebačkog Hypo centra u suradnji s programom Tvornica Delux, već je nastupila u prestižnoj bečkoj koncertnoj dvorani Konzerthaus Wien, te u Orpheumu u Grazu, Cankarjevu domu u Ljubljani, Soedre teatru u Stockholmu, te brojnim značajnim koncertnim prostorima širom Europe.

                           
Hanka Paldum poster

Od izvedbeno zahtjevnih, manje znanih izvornih sevdalinki poput “Il’ je vedro, il’ oblačno”, pa sve do onih bezvremenskih opće poznatih poput “Žute dunje”, “Emina”, “Lijepi li su mostarski dućani”, “U lijepom starom gradu Višegradu”, “Zvijezda tjera mjeseca”, “Moj dilbere”, “Kraj tanana šadrvana” i mnogih drugih, Hanka Paldum će iz izvesti u novim, etno aranžmanima, a neće izostati ni zanimljive izvedbe narodnih pjesama s područja Turske, Makedonije i Crne Gore, također u etno-jazzy aranžmanima.

Hankina publika neće ostati zakinuta ni za njezine stare hitove, uostalom, po jednom od najvećih je i sama nazvala predstojeći koncert – pjesmi “Ja te pjesmom zovem“, a zapjevat će i “Ali pamtim još”, “Voljela sam, voljela”, “Crne kose”, “Zelene oči” i dr.

Ulaznice za predstojeći koncert Hanke Paldum naći će se u pretprodaji po cijeni od 120 kuna, od srijede 26. veljače na sljedećim prodajnim mjestima:

  • Tvornica kulture“, Šubićeva 2, radnim danom od 9 do 18 sati,
  • Daily News”, Hypo centar, Slavonska av. 6,
  • Caffe Bar “Nika“, Nehajska 20,
  • Caffe Bar “Avak“, Stara Peščenica IV br. 3,
  • Caffe bar “Big Mamma“, Šubićeva 40.

Rezervacije i dodatna pitanja za koncert mogu se uputiti na e-mail: rezervacije.hankapaldum@gmail.com

Portal Ordinacija.hr medijski je pokrovitelj koncerta “Ja vas pjesmom zovem”.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo