Psiha

Psiha

Kronično ste umorni? Velika je mogućnost da jedete krivu hranu!

Shutterstock

Neka istraživanja pokazala su kako se ljudi odmaraju samo 10 posto od onoga što im zaista treba

No jeste li znali da umor možda nije uzrokovan stresom na poslu, manjkom sna… Općenito govoreći, ne biste se smjeli hraniti brzom prehranom i u pekarama, ali to već svi znamo. Zamka se zapravo krije u lošim ugljikohidratima u koje ubrajamo bijeli kruh, krafne i ostale pekarske proizvode od bijelog brašna, zatim kekse, kolače, zaslađene sokove, čips, tjesteninu, šećer, hamburgere i pizze. Oni vam kradu energiju!

Kako zavoljeti zdravu prehranu? Imamo 5 sjajnih trikova

Treba jesti što više voća i povrća te bjelančevina životinjskog podrijetla te nemasno bijelo meso. Trebali biste odvojiti vrijeme za obrok jer ćete tada i predahnuti. Iako mislite da će vas kava ili energetsko piće razbuditi, trebali biste ih izbjegavati što više možete. Kad osjetite pad energije, predlažemo da uzmete nekoliko kockica tamne čokolade, koja u sebi ima magnezij, odličan za borbu protiv umora!

Još jedna stvar – nemojte zaboraviti na vodu! Na poslu stavite bocu vode na stol i popijte je tijekom dana, a na tanjuru uvijek držite svježe viće i povrće koji su odlični za podizanje energije!

N.C.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo