Psiha

Psiha

Lana Jurčević otpratila hrvatsku repku u Brazil novom pjesmom

“Što sam starija, osjećam sve veću povezanost i ponos prema svojoj zemlji, prema ljudima koji se s takvom snagom ujedine u teškim trenucima, pa mi srce bude veliko”, ponosno je Lana objasnila pozadinu svoje najnovije pjesme.

Na nedavno održanoj dodjeli
“Nogometnog Oscara” u hotelu Westin, na izboru najboljih nogometaša
Hrvatske, kao jedini glazbeni izvođač nastupila je mlada glazbenica Lana
Jurčević
s pjesmom “Duša
Hrvatska”
. Pjesmu koja govori o vjeri, optimizmu i zajedništvu
Lana je posvetila Hrvatskoj, ljudima u njoj, ali i onima koji žive u
dijaspori

Iako je pjesmom otpratila naše nogometne reprezentativce na svjetsko prvenstvo u Brazil, “Duša Hrvatska” nije vezana uz nogomet, već uz ljubav prema domovini i srcima koja kucaju kao jedno. No, sudeći prema reakcijama naših reprezentativaca, čini se kako će se upravo ova pjesma oriti Brazilom. Dečki su se prije svog odlaska slikali s Laninim plesačicama te Lanin singl “Duša Hrvatska” ponijeli sa sobom na ovaj važan nogometni put.

Nogometaši

Autor glazbe nove pjesme sama je Lana, dok se za tekst pobrinuo tekstopisac Faruk Buljubašić Fayo. Ono što je zanimljivo jeste da su se oba autora u ovom slučaju, u humanitarne svrhe, odrekli autorskih prava. Naime, u sklopu akcije HDS ZAMP (Playlista za Slavoniju), sav novac od vrćenja pjesme “Duša Hrvatska” odlazi stradalima u nedavnim poplavama u Slavoniji.

“Što sam starija, osjećam sve veću povezanost i ponos prema svojoj zemlji, prema ljudima koji se s takvom snagom ujedine u teškim trenucima, pa mi srce bude veliko. S jedne strane smo toliko mali, a toliko jaki kad imamo neku misiju. Ponosna sam, vjerojatno kao i svi drugi i na sportaše koji u svijetu toliko uspješno predstavljaju Hrvatsku, na naše more, ljude, Hrvatske boje… sve ono što se spominje u pjesmi”, govori Lana o nadahnuću za pjesmu “Duša Hrvatska” te nastavlja: “Čini mi se kako nam u zadnje vrijeme svima nedostaje dobrih vijesti, a svakome od nas potrebni su poticaj i vjera da se pokrenemo i vjerujemo u bolje sutra. To je pravi i jedini razlog zašto smo pjesmu ipak odlučili objaviti…. Željeli smo ljudima napokon nešto i pokloniti, dati nešto za što se ne moraju ni pomučiti ni potruditi. Jednostavno im dati nešto što će im možda izmamiti osmjeh na lice ili im bar malo razvedriti dan”.

Skinite Laninu novu pjesmu besplatno: posjetite njenu Facebook stranicu i Youtube kanal.

Ordinacija.hr
Foto: Lana Press

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo