Psiha

Psiha

Lijepa voditeljica Ana Radišić otkriva vam svoje zdrave navike

Photo: Boris Ščitar/PIXSELL

Lijepa i omiljena TV voditeljica Ana Radišić svakog dana sretna odlazi na posao, a smatra da su sanjarenje i puno truda dobar alat za napredak. Za vas otkriva svojih 10 zdravih navika.

1. Slušam tijelo

Osluškujem se. Ono što mi tijelo, um, srce kažu tako i djelujem. Mislim da je to najzdravija moguća navika. Unatoč tempu, okruženju, ‘pravilima’ koja vladaju trudim se biti svoja, a time sam onda i zdrava u svakom pogledu.

2. Zdrava prehana

Smatram je najvažnijim pokretačem organizma, odnosno svojim gorivom. Dosta pažnje pridajem hrani, trudim se da je zdrava i raznovrsna. Ne volim odricanja, dijete, zabrane, jedem gotovo sve, ali umjereno. Organizmu dajem mu ono što me traži i što mu paše.

3. Tekućina

Obožavam vodu! Pijem je stalno. Redovito je bočica vode samnom – gdje god ja bila. Dvije do tri litre tekućine svakodnevno unosim u organizam. Volim i čajeve, zimi su mi najdraži napitak pogotovo od đumbira i zeleni. Čuvaju me od prehlade i dižu imunitet.

4. Trčanje

Cijeli život se bavim sportom i od malih nogu svjesna sam koliko nam je fizička aktivnost nužna za zdravlje. Posljednje dvije godine aktivno trčim, na malo duže staze i osim što me čini zdravom, čini me i izrazito sretnom.

5. Wellnes

Jako volim odlaske na wellnes. Cijeli taj ritual koji odlazak u wellnes obuhvaća, odnosno ‘čišćenje’ detoksokacija kao i sama njega izrazito mi odgovaraju.

6. Priroda

Kad god mogu bježim u prirodu. Volim šetati, planinariti i trčati u prirodi. S obzirom da sam dijete sa mora, šetnje uz more i miris mora neprocjenjivi su mi i najbolji punjač baterija.

7. Spavanje i odmor

Nastojim si uvijek priuštiti dovoljno sna. Jako je važan za svakodnevno funkcioniranje na svim poljima, pa se trudim organizirati da ga imam koliko mi je potrebno, a u periodima kada određene obaveze ne dopuštaju, onda nadoknađujem čim mogu.

8. Njega kože

Zbog prirode posla kojim se bavim lice mi zahtjeva dodatnu pažnju. Održavam ga zdravim uz pravilnu njegu, redovite odlaske u kozmetički salon te dovoljno hidratacije.

9. Smijeh

‘Smijeh je lijek’ – vrijedi naravno i u mom slučaju. Volim nasmijane ljude, okružujem se takvima i trudim se donijeti osmijeh drugima.

10. Sanjarenje

Sanjarenje, uz naravno puno rada, dovelo me do svih ostvarenih ciljeva.  Veliki sam sanjar i iako mi je glava u oblacima, dok god su noge dobro prizemljene mislim da je to itekako dobra i zdrava navika!

Foto: Boris Ščitar/Vecernji list/PIXSELL

Ana Abrahamsberg/Moje zdravlje

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo