Psiha

Psiha

Ljudi koji razgovaraju s psima inteligentniji su!

Oni koji nemaju ljubimce svoje prijatelje ili članove obitelji ponekad gledaju u čudu dok razgovaraju sa svojim četveronošcima (uključujući i visoki ton glasa).

No izgleda da se ovom ponašanju ne bismo toliko trebali čuditi, zapravo trebali bi se diviti. Magazin Metro otkriva kako je razgovaranje sa životinjama zapravo znak visokog kvocjenta inteligencije. Povijesno gledajući, pridavanje ljudskih karakteristika bogovima, životinjama i predmetima, bio je znak djetinjeg ponašanja ili ljudske gluposri, a to je zapravo prirodna posljedica, odnosno razlika između inteligentnih i onih manje inteligencije. Dr. Nicholas Epley, profesor bihevioralne znanosti na Sveučilištu u Chicagu rekao je da ni jedno drugo biće, odnosno vrsta na Zemlji, nemaju ovu potrebu. 

Bolje moždane sposobnosti

Ovo se može i proširiti. Jeste li ikada pomislili kako vam je mobitel “bezobrazan” ili lap top “tvrdoglav” jer ne rade kako treba? Ovakvi primjeri pridavanja ljudskih karakteristika predmetima otkriva posebnu inteligenciju, kaže Epley. 

Nepospremljena soba može vas učiniti inteligentnijima

Mogućnost pronalaska ljudskih karakteristika u “neljudskim” bićima, zapravo je znak bolje sposobnosti mozga za funkcioniranje, a ne znak gluposti. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo