Meritas imaju novi album: Gle! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Meritas imaju novi album: Gle!

Anita Valo i Meri Jaman, poznate pod imenom Meritas, nakon duge su stanke izdale novi album “Gle!”.

Diskografska kuća: Menart
Godina izdanja: 2014.

Osim sadržajem, novi je album jedinstven i po svom fizičkom izdanju čiji dizajn potpisuju Kreativne Ovčice. Predivna drvena kutija koja imitira okvir za fotografije posebna je po tome što je unikatna u Hrvatskoj, a koliko je poznato – i u svijetu.

Iako na isti, pažljiv i dostojanstven način, prilaze svakom svom albumu, na ovom su prizvale još jedan izazov – u stvaranje albuma “Gle!” krenule su s novim suradnicima što je velika novost u njihovom procesu rada. Oduvijek prepoznajući i poštujući vještinu i talent, s velikim zadovoljstvom su i na ovom albumu iskazale dobrodošlicu dugogodišnjim suradnicama Ines Prajo i Arjani Kunštek koje potpisuju sve stihove na albumu, osim one na pjesmi “S tobom tišina”, čiji je autor Aljoša Šerić.

Tijekom par proteklih godina stvaranja albuma „Gle!“, prepustile su se i novim imenima u producentskim ulogama i to Pavlu Miholjeviću i Juri Ferini iz grupe Svadbas, te Lukyju.

U ove dvije godine, Anita i Meri, uvodile su nas u ovaj album predstavljajući pjesme “Budi blizu” u suradnji s Dejanom Oreškovićem, “Još jednom” koja je najavila film Igora Mirkovića “Noćni brodovi” i na kraju s “Umjesto isprike” i “S tobom tišina” koje je na osebujan način vizualizirala Mare Milin.

Meritas

“S ovim albumom posjetile smo more, uživale u suncu, dočekale kišu i snijeg. Dozvolile smo si raznolikost i dovele se do granica onoga koliko se može dati u stvaranju svojih zamisli. Nekoliko pjesama na albumu uzele su baš sve od nas. Kroz njih i s njima ostvarujemo želju za progovaranje, opisivanjem strasti i ljubavi na način tako lijep kao što je to ovaj putem nota. Volimo zrelost koju osjećamo. Kao da je sve još intenzivnije na jedan ozbiljniji način. Čudesni su svi ti zapisi, sve te crtice koje pamtimo i talenti koji su se spojili kako bi postao ‘Gle!’, komentiraju Meritas.

Grupu
Meritas partite na njihovom Facebooku.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo