Mlađa djeca u obitelji su duhovitija, ali i skloniji lošim navikama - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Mlađa djeca u obitelji su duhovitija, ali i skloniji lošim navikama

Tvrtka YouGov provela je istraživanje kojim su zaključili kako mlađa djeca u obitelji imaju više smisla za humor, a skloniji su porocima i lošim navikama

Oni sami sebe zapravo vide kao duhovitije osobe od svojih starijih braće i sestara, a stariji tvrde da su uspješniji i organiziraniji. Istraživanje je provedeno na 6300 ljudi rođenih 1970. godine. Pokazalo je da starija djeca osjećaju veću odgovornost od mlađih. 

Ako ste stariji brat ili sestra, istraživanja imaju dobre vijesti – čini se da su baš starija djeca uspješnija i više zarađuju kasnije u životu. 

Imate sestru? Znanstvenici kažu da ste onda sretniji i puni optimizma!

Prijašnja istraživanja o mlađoj djeci pokazala su kako su oni veliki individualci i potpuno suprotni od ostatka obitelji. Stručnjaci to objašnjavaju činjenicom da u podsvjesti žele privući čim više pažnje na sebe, jer je ona do sada bila poklonjena starijem djetetu. 
Mlađa djeca su sklonija bolesti. No nije toliko loše kako zvuči. Starija djeca u vrtiću prođu brojne viroze, prehlade i bolesti, pa su s vremnom otporniji, a mlađe dijete se razboli od svojih stariji braća i sestara pa sve to puno ranije prođu. 

Mlađa djeca su sklonija lošim navikama

Upijaju sve što rade njihovi stariji braća i sestre rade, pa su baš zbog toga skloniji ranije proći sve loše poroke i postati ovisni. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo