Psiha

Psiha

Mozart u vrtu 2012. oduševio brojne posjetitelje!

U neponovljivom ozračju parka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Zagrebački orkestar mladih održao je još jedan uspješan projekt iz svoje glazbene radionice – “Mozart u vrtu 2012”.

U atmosferi koja je više nalikovala “klasičnom Woodstocku” nego standardnom koncertu, s publikom koja ne samo da je zauzela sva mjesta već je ispunila doslovno sve zakutke prekrasnoga parka ALU-a, uključujući sjedenje na travnjaku, ZOM je uz potporu Zagrebačkog sveučilišta, Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti priredio pravu svečanost glazbe, glume i zabave u čast Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Mladi glumci i glazbenici našminkani i kostimirani u stilu Mozartova doba stvorili su jedinstveni ugođaj koji će dugo pamtiti mnogobrojni posjetitelji koji su se te večeri odlučili prepustiti glazbi bečkog genija. Večer je započela izvedbom Šest njemačkih plesova KV 509, a Lucija Majstorović u ulozi pijanistice Barbare Ployer potom je izvela Klavirski koncert u B-duru, KV 450.

Nela Šarić kao pjevačica Nancy Storace i Ivan Violić kao Mozart nastupili su u koncertnoj ariji Ch’io mi scordi di te? – Non temer, amato bene KV 505, a Marko Zavišić kao klarinetist Anton Stadler zaključio je večer izvedbom Koncerta za klarinet KV 622. Plemiće i mecene Mozartova doba igrali su Nikola Baće i Luka Bulović uz pomoć Petre Galetić i Maje Vertl u ulogama dvorskih pratilja i služavki, a orkestrom ZOM-a ravnali su Filip Aver Jelavić, Igor Tatarević te Veton Marevci. Režiju je potpisao Paolo Tišljarić, a autor tekstova u igranim skečevima bio je Igor Tatarević.

Uspješnim izvođačima naposljetku su čestitali i dekani triju akademija Enes Midžić, Dalibor Jelavić i Mladen Janjanin predvođeni rektorom Zagrebačkog sveučilišta Aleksom Bjelišem.

Zagrebački orkestar mladih punom parom priprema novu sezonu 2012./2013. koja počinje sredinom listopada nastupom na Samoborskoj glazbenoj jeseni, a već zakazuje i novi susret s “Mozartom u vrtu” u lipnju 2013. godine!

Fotografije s događaja pogledajte u foto-galeriji.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo