Najgori božićni darovi koje možete pokloniti - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Najgori božićni darovi koje možete pokloniti

Božić je svima poznat kao vrijeme darivanja. Međutim, koliko se puta dogodilo da pomislimo da je katkada bolje ne primiti dar, nego primiti nešto potpuno bespotrebno ili, još gore, primiti nešto što nam je poklonjeno samo radi reda.

Često nemamo vremena za kupovinu božićnih darova sve do Badnjaka. Upravo ta strka i naša poduzetnost koja se javlja u zadnji čas rezultiraju da darovi i ne budu baš najkreativniji. Pogrešne ćete darove uspjeti prepoznati, a time i smanjiti moguće razočarenje, budete li slijedili iduće savjete.

Zdrave i jeftine ideje za blagdansko darivanje!

Beskorisni alat

Ako trebamo darovati mušku osobu, najgore što možemo učiniti je pokloniti alat koji će biti potpuno – beskoristan. Poklanjanjem alata možda podsvjesno želimo imponirati njegovoj muškosti, ali najnovija lampa s kojom će se snaći u divljini, a ako inače ne ide na kampiranje, sigurno mu neće pomoći.

Pokloni koji će nanijeti štetu

Ako želite obradovati neko dijete s bubnjevima ili pištoljem na gumene metke, da, vjerojatno ćete uspjeti. Ali, nauštrb djetetovih roditelja. Stoga, ako birate darove za djecu, odlučite se za one zbog kojih će biti sretni i roditelji i dijete.

Prošlogodišnji poklon

Osoba kojoj ste prošle godine poklonili nešto zbog čega je bila neizmjerno sretna, možda neće imati istu reakciju ako joj i ove godine poklonite istu stvar. Pokušajte ubaciti malo kreativnosti i sigurno nećete pogriješiti.

Nasumični izbor hrane

Nemate vremena za kupovinu darova i kada u posljednji tren nađete vrijeme, kupite nasumično odabrane slatkiše i hranu vodeći se onom da je kvantiteta važnije od kvalitete. Zaboravite na to i radije razmislite što osoba koju darujete točno voli i poklonite joj jednu, ali vrijednu stvar.

Homemade darovi

Poklon iz kućne radinosti može biti divna stvar koja će potaknuti brojne pozitivne emocije. Međutim, ako niste baš najtalentiranija osoba kada je u pitanju kreativni posao, razmislite još jednom o poklonu prije nego se odlučite na kućnu radinost. Nekada vas upravo ovakvi darovi mogu stajati više i novca i vremena, a rezultat neće biti onakav kakav ste očekivali.

Kako odabrati pravi poklon za Božić?

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo