Ne, nisu to samo filmske scene, doista postoji nešto u bučnom seksu - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ne, nisu to samo filmske scene, doista postoji nešto u bučnom seksu

Shutterstock

Osim što uzbuđuje muškarce, vokaliziranje tijekom seksa zapravo je izvrstan alat koji pomaže ženama da u krevetu dobiju ono što žele.

U Arhivu seksualnog ponašanja Gayle Brewer i Colin Hendrie objavili su svoje istraživanje o temi – tehnički poznatoj kao kopulacijska vokalizacija. U studiji su pitali 71 seksualno aktivnu heteroseksualnu ženu između 18 i 48 godina o vokalizaciji tijekom seksa.

Istraživači su otkrili da su mnoge žene proizvodile buku, ali ne nužno dok su doživljavale orgazam. Umjesto toga, 66% je reklo da su stenjale kako bi ubrzale partnerov vrhunac, a 87% je izjavilo da su vokalizirale tijekom seksa kako bi podigle njegovo samopouzdanje.

Što je važno reći svom tinejdžeru o seksu i spolno prenosivim infekcijama  – Ordinacija.hr (vecernji.hr)

Dok su se ženski orgazmi najčešće doživljavali tijekom predigre, zabilježeno je da su se kopulacijske vokalizacije najčešće izvodile prije i istodobno s muškom ejakulacijom, napisali su istraživači.

Žene su također izjavile da proizvode buku kako bi ublažile dosadu, umor i bol/neugodu tijekom seksa.

Je li ženska vokalizacija tijekom seksa samo izvedba za muškarca?

Nema puno istraživanja u ovom području, ali bombardirani smo scenama kroz mainstream medije koje nam govore da je stenjanje povezano s orgazmom i seksualnim zadovoljstvom. Dakle, bila bi prilično mudra strategija lažiranja stenjanja budući da su muškarci već skloni povezivati stenjanje s orgazmom, rekla je Kristen Mark, istraživačica seksualnosti na Sveučilištu Indiana

Shutterstock

Seksualna edukatorica i autorica Patty Brisben smatra pak da nema ništa pametno u lažiranju.

Ako glumite orgazam, signalizirate svom partneru da sve radi kako treba, a zapravo nije tako. Stenjanje treba koristiti kao način da signalizirate da ste uzbuđeni i kada se stvari stvarno osjećaju dobro, a ne kada nije tako.

Žene nisu jedini primati koji vokaliziraju tijekom seksa

Zanimljiva su i istraživanja iz životinjskog carstva koja otkrivaju da se tijekom seksa glasaju i ženke pavijana. One, na primjer, imaju različite kopulacijske pozive, koji su povezani s njihovom plodnošću: glasovi postaju složeniji kada su ženke bliže ovulaciji i variraju kada se ženka pari s više rangiranim mužjakom.

Ženke makaki majmuna također viču kako bi izazvale orgazam svojih partnera.

Vokaliziranje tijekom seksa zapravo može biti izvrstan alat koji pomaže ženama da dobiju ono što žele u krevetu.

Shutterstock

Žene uče preuzeti odgovornost za vlastite seksualne potrebe i želje u spavaćoj sobi. Moramo napraviti korak dalje i dozvoliti si da postanemo učiteljice. Upotrijebite vokalizaciju kako biste naučili svog partnera što je dobro, a ne da mu potvrđujete i ono što nije, poručuje Patty Brisben.

Kristen Mark smatra da stvaranje buke uzbuđuje i neke žene te im pomaže da dosegnu zadovoljstvo i dožive orgazam.

Žene shvaćaju da je stenjanje nešto što uzbuđuje muškarce, a mnoge žene u konačnici uživaju u tome jer su se potrudile gurnuti malo dalje od onoga što im je prirodno, rekao je Logan Levkoff, seksualni edukator i autor vodiča za muškarce pod naslovom ‘Kako natjerati ženu na seks s tobom’.

Ali seksualno samopouzdanje je dvosmjerna ulica, a što se tiče seksa, muškarci bi trebali težiti više od jednom glasnom stenjanju na kraju. Jer seks nije lažiranje ili činjenje nečega što ne želite, već se radi o tome da budete seksualno prisutni i usklađeni jedno s drugim.

H. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo