Psiha

Psiha

Nova premijera u Maloj sceni – Ružičasta sanjarica!

Samo tjedan dana nakon Tajni začarane šume, kazalište Mala scena u četvrtak 26. siječnja ima novu premijeru i to praizvedbu predstave Ružičasta sanjarica!

“Ružičast sanjarica” predstava je inspirirana istoimenom knjigom Silvije Šesto Stipaničić koja govori o mnogobrojnim svakodnevnim problemima s kojima se djeca susreću te o raznovrsnim snovima koje djeca opisuju Sanjarici. Sanjarica tumači dječje snove i svojim im savjetima pomaže.

Tekst koji je napisala mlada dramaturginja Nina Horvat nastao je prema improvizacijama glumaca, Gee Gojak i Dade Ćosića. Ostatak autorske ekipe predstave čine redatelj Ivica Šimić, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Hana Letica, skladatelj Alen Kraljić, oblikovateljica svjetla Željka Šaravanja, fotografkinja Ana Šesto i producentica Vitomira Lončar.

“Ružičasta sanjarica” kroz niz snovitih situacija progovara o problemima s kojima su mnoga djeca suočena, prvenstveno o zaokupljenosti obavezama i osamljenosti. No, budući da u snovima možemo biti što god poželimo i možemo raditi što god nam padne na pamet, i likovi u predstavi daju oduška svojoj mašti i u snovima stvaraju svoj mali, zasebni svijet.

Dječak se nedavno preselio u novi kvart, nikoga ne poznaje, roditelji mu puno rade pa je po cijele dane sam. Jednu noć u snu upozna Djevojčicu koja ima gomilu obaveza i ni s kim se ne stigne družiti. Dvoje osamljene djece počinju svake noći sanjati zajedničke snove u kojima dožive niz pustolovina. I više se ne osjećaju sami. Svaku ih večer netko čeka, makar i u snovima!

Predstava je namijenjena djeci, mladima i odraslima od sedam godina na više, a traje 55 minuta. Reprize se mogu pogledati u kazalištu Mala scena u subotu 28. siječnja u 17 i 18.30 sati.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo