October Light donosi sunčani optimizam - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

October Light donosi sunčani optimizam

Diskografska kuća: Aquarius Records/Bono Records
Godina izdanja: 2011.

Malo sunčanog optimizma u ova tmurna vremena donosi nam ska-rock ekipa October Light svojim novim, “dugometražnim” studijskim albumom “Free!” i najavnim singlom i videospotom “Croatia“. Album je nazvan po istoimenoj pjesmi i na njemu je bend iz Pušćina radio više od tri godine, a ovako dugo razdoblje doprinijelo je potpunom kreativnom izražaju, ali omogućilo i veliku raznolikost.

Album sadrži 14 pjesama, od kojih su tri pisane na hrvatskom jeziku, a ostatak na engleskom – što zbog činjenice da dečki gotovo 90 posto svojih koncerata odrade u inozemstvu, što zbog ponovne glazbene suradnje s jednim od velikana američke ska scene, Mattom Morginskyjem (O.C. Supertones), s kojim su 2010. snimili zajednički album “Everything Will Be Made Right“.

Osim suradnje s Mojom, inozemnim karakterom može se pohvaliti cijeli album, s obzirom da je miksan i masteriran u SAD-u, a za pjesmu “Last Time” miks potpisuje Hans Martin Buff – dugodišnji tehničar i majstor zvuka sedmerostrukog dobitnika nagrade Grammy Princea.

October Light

October Light na albumu “Free!” ostat će vjerni svom prepoznatljivom ska zvuku i ritmu, obogaćujući ih maštovitim vokalnim harmonijama, žestokim gitarskim riffovima, melodičnim dionicama brass sekcije koju i dalje čine truba, trombon i saksofon, zanimljivim synthovima i loopovima, što sve zajedno albumu daje već spomenutu žanrovsku raznolikost. Tako ćete preslušavanjem albuma na trenutak pomisliti da ste se nekim čudom vratili u novovalne osamdesete, već druga pjesma odvest će vas na žestoki rock koncert, “Lavish Love” reprezentativni je reggae primjerak, dok će vas solaža krilnice u pjesmi “Soul Cloud” odvesti u zadimljenu atmosferu nekog njujorškog jazz kluba.

October Light

October Light je ska-rock bend iz Pušćina koji svojim glazbenim izričajem daje originalan pogled na stvarnost, a u pjesmama progovara o vlastitim iskustvima u odnosu s ljudima, kao i u odnosu s Bogom.

Bend osnivaju Petar, Marko, Filip, Stjepan i Benjamin Horvat jedne listopadske večeri 2005. godine, što odmah poslužuje i kao inspiracija za ime pod kojim je do danas ta grupa nanizala impresivnu brojku od oko 150 koncerata, odsviranih uglavnom izvan granica Hrvatske – najviše u Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj, Austriji, Francuskoj, Švedskoj, Danskoj i Belgiji.

Iza sebe već imaju 2 studijska uratka – EP iz 2006. “Songs We Wrote So Far” i “Everything Will Be Made Right” iz 2010. godine.

October Light: Free!

1. Croatia
2. Mnogo više
3. Break My Pride
4. Decade Of Our Births
5. Last Time
6. Grow
7. Bez boli
8. Long Run
9. Cash
10. Have Mercy
11. Lavish Love
12. Past Present Tense
13. Free
14. Soul Cold

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo