Psiha

Psiha

Ostanite usredotočeni: 3 videa koja će vas umiriti i usrećiti

Foto: Shutterstock

“Mindfulness” je tehnika pomoću koje umirujemo misli koju koristimo kada želimo živjeti u trenutku, umiriti nervozu i ne misliti na brige.

Ako ste primjetili da ste nervozni, razdražljivi, duboko osjećate sve negativne komentare i previše brinete, ovo je tehnika za vas.

Autor i govornik Jody Shield progovara o tome kako se u samo u tri minute možete umiriti i osjećati bolje…

Stres utječe na sva polja našeg života, te se manifestira na razne načine. Često lakše pokazujemo suosjećanje za tuđe probleme, zaboravljajući na vlastito stanje. Važno je naučiti reći ne i ne zatrpavati se nevažnim mislima.

Iako danas svi mislimo da smo u stanju stresa i da moramo znati kako se nositi sa time, morate biti svjesni da on nije bezazlen i može uzrokovati razvoj raznih oboljenja. 

Anksioznost je još jedno stanje koje će djelovati na naš organizam u cijelosti –  na misli, osjećaje i na tijelo. Ono može biti reakcija na nešto stvarno iz okoline ili nešto zamišljenoProblem se javlja ukoliko je doživljavamo prečestoi/ili preintenzivno pa je baš iz tog razloga važno znati kako se smirit i vratiti misli i tijelo u ravnotežu.

 

3 minute za dobar početak dana

 

 

3 minute za pronalazak mira

 

 

3 minute za smirivanje nervoze

 

A. A.
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo