Psiha

Psiha

Ovo je najbolji i najlakši način da operete svoju kadu, a treba vam samo jedan proizvod iz kuhinje

Ima li ljepšeg prizora od onog kad uđete u kupaonicu, a vaša kada je sjajna i bez trunke prljavštine ili mrlja od kamenca?

Ako se i vi borite s tvrdokornim mrljama na kadi, a čistite ju redovito, donosimo jedan trik koji će vam pomoći da ju dovedete u red bez puno muke. Sve što vam treba nalazi se u susjednoj prostoriju u vašem stanu – u kuhinji. Uzmite tekući deterdžent za posuđe i metlu. Da, dobro ste čuli – metlu, ali možete i četku za pranje ako imate pri ruci.

Lavanda, bosiljak, menta… Ove će vam biljke pomoći u čišćenju, a i neodoljivo mirišu

Mogli biste se iznenaditi da je jedan običan deterdžent za posuđe jednako djelotvoran kao i razna skupa sredstva protiv mrlja i kamenca na kadama. Naravno, prljavštinu će ukloniti jednako dobro kao i na tanjurima. Uz to je ova tehnika jeftina, a i ne treba vam puno vremena kako biste oprali cijelu kadu.

Deterdžent za posuđe je namijenjen uklanjaju masnoća, pa nema razloga da ne bi djelovao i pri pranju kade.  

Evo što je sve potrebno da biste kadu doveli do savršenstva

Prvo kadu pošpricajte sapunom, posebno na mjestima gdje se nalaze mrlje. Ne morate pustiti da odstoji, jer će četka, ili metla, obaviti svoj posao. To nas dovodi do drugo koraka – uzmite metlu ili četki i protrljajte površinu kade, o kakvim god da se mrljama radi, dovoljno je da samo vrelom vodom iz tuša to isperete. Vjerovali ili ne – gotovi ste.

Genijalno: 5 stvari koje možete savršeno očistiti praškom za rublje

Napomena: Iako je metla odlično sredstvo jer se ne morate saginjati kako biste kadu oprali, bilo kakva četka, pa i ako je plastika će pomoći. Bilo bi pametno uložiti u posebnu metlu ili četku za čišćenje kako ne biste prljavštinu s tih predmeta samo prebacili u kadu.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo