Psiha

Psiha

Pametni telefoni su nam uništili tijelo: Evo što učiniti!

Shutterstock

Ako vam se držanje pretvorilo u oblik upitnika, bole vas vrati i ramena, a ponekad i rebra, onda patite od sindroma pametnog mobitela.

Nisu samo mobiteli problem, već i laptopi ili tableti… Nije važno u koliko ste dobroj formi, ne možete izbjeći negativne posljedice modernog života jer gotovo da ne postoji osoba koja danas nema pametni telefon i njime se koristi satima svaki dan.

Počnite od vrata

Naslonite vrat kao da ste legli na jastuk, a ispod stavite valjak od spužve. Polako podižite glavu kao da kimate 10 do 20 puta i onda napravite puni krug u jednu stranu deset puta, pa sve ponovite u drugom smjeru.

Prsa i rebra

Legnite na leđa, a duž kralješnice postavite zarolan ručnik ili spužvasti valjak za vježbanje. Ruke stavite u takav položaj da vam tijelo tvori slovo T i dlanove okrenite prema gore. Dišite trbuhom nekoliko minuta.

Ruke

Uzmite lopticu za tenis i stavite je ispod dlana pa rolajte po stolu u oba smjera do 20 sekundi. Isto napravite i s lopticom ispod zapešća.

I na kraju, zapamtite – dišite! Istraživanja su pokazala da tehnološki “overload” utječe na živčani sustav, a ako cijelo vrijeme duboko i pravilno dišete, smanjit ćete stres koji se nagomilava u tijelu. Ako vam treba odmor: dok udišete brojite do dva, a izdisaj neka traje do broja četiri.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo