Psiha

Psiha

Park, maženje, čitanje… Navike koje Mirna Medaković ne propušta sa svojim blizankama

Marko Lukunic/PIXSELL

Dnevna rutina s dvije blizanke zapravo ne postoji, no neke stvari se ne preskaču – tako je odgovorila hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Mirna Medaković kada smo je upitali kako izgleda dnevna rutina u njenoj obitelji. Ipak, Mirni je zdravlje iznimno važno pa se svakog dana trudi iste usaditi i svojoj djeci.

Higijena

Dan uvijek započinje tuširanjem, to je rijetki trenutak koji imam samo za sebe.

Nakon tuširanja kreće moja rutina s curama. Prvo peremo zubiće. Na početku smo se borili s tom rutinom, no uz moje umijeće da ih zabavim i od svega napravim zabavnu situaciju, cure su prihvatile pranje zubi bez problema.

Nadam se da će isto biti i s prvim odlaskom kod zubara.

Nakon pranja zubi, ja obavezno očistim lice kako bih ispravno nanijela kremu i hidratizirala kožu za cijeli dan. Kao što svako jutro nanosim kremu, tako i svaku večer čistim lice, iako ne koristim puno šminke.

Njega kože

Dok zbrinem svoju kožu lica, odmah se bacam na moje blizanke. Kako njegujem svoju kožu prirodnim preparatima, tako činim i s kožom svojih kćeri. Koža beba je jako osjetljiva, pogotovo područje oko pelena koje je često iziritirano, no zahvaljujući novoj Melem Baby kremi s prirodnim uljima više nema straha. Od kada sam probala tu kremu oduševila sam se. Jako lijepo štiti kožu, fino se upija i njeguje osjetljivo pelensko područje.

Trener Marko Lončar otkriva zašto ne propušta masažu i kada obavezno ide kod liječnika

Vrijeme za nježnosti

Prije no što krenemo u akciju – park, šetnja, plac – volim curama čitati priče, pjevati pjesmice i maziti se s njima. Već sad znam da će jednog dana narasti i više se neće htjeti maziti s mamom svaki dan pa iskorištavam ovo razdoblje maksimalno.

Kad krenemo iz kuće, stvar koju nikako ne zaboravljam su vlažne maramice. Od nedavno koristim Melem Baby vlažne maramice s 4 prirodna ulja koje istovremeno čiste i njeguju kožu. Moram priznati da ih često kradem curama i za vlastitu upotrebu, sviđa mi se nježan miris i osjećaj mekoće na koži nakon korištenja.

Ovih 8 stvari radi Selena Gomez kako bi izgledala i osjećala se odlično

E sad, nije baš svaki dan ovaj isti raspored, ali ovo su neke rutine bez kojih dan ipak ne prođe.

Ana Abrahamsberg

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo