Psiha

Psiha

Posjetite ljetni plesni festival u Svetvinčenatu

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat ove godine će se održati od 20. do 23. srpnja
Ovaj najvažniji ljetni plesni festival u Hrvatskoj ugostiti će ove godine umjetnike iz Španjolske, Belgije, Portugala, Slovačke, Francuske, Austrije i Hrvatske.

Trinaesta edicija festivala ponovno predstavlja izuzetno zanimljive i kvalitetne koreografe i ansamble.

Publika će imati priliku vidjeti žanrovski različite predstave suvremenog plesa, a ističu se poznati španjolski koreograf Daniel Abre koji dolazi sa predstavom Animal, ansambl Señor Serrano s vizualno snažnom predstavom Katastrophe, te Wazovol koji otvaraju Festival s De pied ferme, predstavom novog cirkusa.

Svetvinčenatski festival također će predstaviti hrvatske umjetnike, od kojih izdvajamo Matiju Ferlina i njegovu novu predstavu Sad sam lucky, koja je nastajala u Svetvinčentu u sklopu festivalskog rezidencijalnog programa, te Katarinu Đurđević i Ivu Horvat/UPPU “PULS”, koje će premijerno izvesti predstavu Ustav republike koja je također dio festivalskog rezidencijalnog programa.

Publika će imati priliku vidjeti snimku predstave Blanche neige (Snjeguljica) istaknutog koreografa Angelina Preljocaja, u kojoj sudjeluje 26 plesača na glazbu Gustava Mahlera, u kostimima koje je posebno za ovaj balet dizajnirao Jean Paul Gaultier.

Uz bogat program koji će se održavati u Kaštelu Grimani i Art Centru, pozivamo publiku da nam se i ove godine, već tradicionalno pridruži na besplatnom programu na renesansnom trgu.

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, jedini ljetni plesni festival u Hrvatskoj, definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala, te najljepše od svega brojne i odane publike.

U dvanaest godina održavanja prikazano je više od 160 plesnih predstava iz cijeloga svijeta.

Kvaliteta Festivala potvrđena je i činjenicom da ga je Ministarstvo kulture RH, 2009. predložilo kao jedinog hrvatskog kandidata za “Council of Europe Cultural Events“. Iste godine strukovna udruga plesnih umjetnika,UPUH organizaciji Festivala uručila je godišnju nagradu za doprinos plesnoj umjetnosti, a Turistička zajednica Istarske županije nagradu “ZLATNA KOZA – CAPRA D’ORO”.

Veselimo se plesu i ove godine u Svetvinčentu od 20. do 23. srpnja uz izuzetno zanimljive plesne predstave iz z Portugala, Španjolske, Belgije, Francuske, Norveške, Austrije i Hrvatske.

Program pročitajte na stranicama festivala Svetvinčenat.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo