Poslušajte A stranu domaćeg rocka! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Poslušajte A stranu domaćeg rocka!

Izdavačka kuća: Aquarius records
Godina izdanja: 2011.

“Kad sam prije dvije godine upoznao Luku Belanija i zatim ga čuo na pozornici, prvo mi je palo na pamet kako ću napokon moći parafrazirati često navođenu izjavu američkog kritičara Jona Landaua napisanu nakon što je 1974. gledao koncert mladog Brucea Springsteena; vidio sam budućnost hrvatskog rocka, a njeno ime je Luka Belani. Izgleda preuzetno, ali nije, baš nimalo. Doduše, Belani pjeva na engleskom, ali neka mu. U dvije godine objavio je izvrstan prvi album B-Side Of My Mind, a sada i drugi Changin’ Chapters.

Zapravo je bolje ne određivati što je a strana njegove svijesti, jer Luka je jednako uvjerljiv i kao kantautor u akustičnom izdanju, što je pokazao na prvijencu, i u električnoj vožnji rock postave s kojom je snimio Changin’ Chapters.

Belani je jedan od onih koji gotovo stalno sviraju, a u petom mjesecu kreće i na njemačku klupsku turneju. Što se tiče koncertnih nastupa, dileme nema; Belani je toliko muzikalan da i kada ga vidite samog na pozornici s akustičnom gitarom, imate dojam da slušate trojicu.

Belani i fizički i duhovno ima dobre uzore ili lukalajke. Ako fizički podsjeti na Tima i Jeffa Buckleyja, kad ga prvi put čujete ne bi se zakleli da takvu ploču ne bi snimio David Gray ili Jacob Dylan, Bobov sin, pa ovom prilikom možemo parafrazirati i ono što se u svijetu tražilo sedamdesetih godina prošlog stoljeća: novi Dylan, makar ga uspoređivali s onim mlađim. Šalu na stranu, Belani je izuzetno talentiran i svestran, a Changin’ Chapters demonstrira majstorsku verziranost.

Čak i sa one strane kantautorstva, americane ili korijenskog rocka s kojim je obično povezan, Belani ima na lageru izvrsne pjesme i ubitačno odličan album”
Hrvoje Horvat

Provjerite kako Luka zvuči na njegovoj službenoj MySpace stranici: Luka Belani.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo