Pozdravite proljeće koncertom Mayalesa u Tvornici kulture - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Pozdravite proljeće koncertom Mayalesa u Tvornici kulture

Sudeći po najavama, Mayales se doista sprema duboko zaviriti u svoju kajdanku objavljenih i neobjavljenih pjesama, uključujući i radove s podjednako hvaljenog prvijenca “Svima želim Raj za sve” (1999. godina), koji su posljednjih godinu dana povratka na scenu zaobilazili u velikom luku, kako medijski tako i koncertno.

Mayalesova nova avantura, kodnog imena “Prvi dan proljeća u Tvornici“, doista je upuštanje u izazovnu, ali logičnu pustolovinu s nekoliko razumljivih ambicija. Prije svega dostojanstveno zatvoriti jedan iznimno uspješan ciklus grupe te najaviti početak novog, odnosno staviti kvačicu pored imena Veliki pogon Tvornice – maltene statusnog simbola u karijeri svakog benda s ozbiljnim ambicijama.

Uzmemo li u obzir više od godinu dana kako je izašao toliko hvaljeni povratnički album “2” (Porin za album godine, najbolji alternativni album te produkciju), a koji se kuhao 13 dugih godina, razumljiva je procjena kako je sazreo trenutak da se ova bajka adekvatno predstavi u rodnom gradu benda, da se zahvali vojsci suradnika – te “pusti zrak” novim pjesmama koje očigledno pršte iz kreativnog dvojca, mame i tate Mayalesa, Petra Beluhana i Vlade Mirčete.

Mayales najava

Okuraženi unisonim hvalospjevima struke i kritike te fantastičnim bendom, dokazanim glazbenicima koji su posljednjih godinu dana maestralno presviravali Dvojku (vrhunac nastup na Terraneu), Petar i Vlado zasigurno su osjetili ugodan vjetar u leđa svim svojim pop rock fantazijama, svojoj artističkoj predanosti koja zove istinsku pažnju – i kvalitetan koncertni prostor – no prije svega nedvosmisleni signal opravdanosti njihovog ostanka na sceni nasuprot prepuštanju svojim demonima i dugom traženju smisla.

Sudeći po najavama, Mayales se doista sprema duboko zaviriti u svoju kajdanku objavljenih i neobjavljenih pjesama, uključujući i radove s podjednako hvaljenog prvijenca “Svima želim Raj za sve” (1999. godina), koji su posljednjih godinu dana povratka na scenu zaobilazili u velikom luku, kako medijski tako i koncertno. Dakako, uz Mayalese uvijek je za očekivati interesantne goste, nove aranžmane te izvođačku napetost – osobito otkako se Petar neočekivano prihvatio frontmenstva i mikrofona. Njegova neobično iskrena interpretacija u stanju je pjevačko neiskustvo pretvoriti u jedinstvenu prednost.

Ulaznice za koncert 21. ožujka u zagrebačkoj Tvornici kulture po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna potražite u Aquarius Music Shopovima (Zagreb: Varšavska 13, Kneza Branimira 29 i Maksimirska 16) i u Tvornici kulture (Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1) te u sustavima Ulaznice.hr i Entrio.hr.

Mayales pratite na Facebooku, baš kao i Ordinaciju! 🙂

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo