Psiha

Psiha

Premijera Teatra &TD: Irinina duša je kao skupocjeni klavir

Predstava “Irinina duša je kao skupocijeni klavir” zajednička je produkcija Teatra &TD i Kufera, a premijerno ju možete pogledati 22. svibnja. Slijede tri izvedbe 23., 24. i 25. svibnja.

Premijereno pogledajte predstavu “Irinina duša je kao skupocjeni klavir“ sutra, 22. svibnja u Teatru &TD, s početkom u 20 sati. Inspirirana Čehovljevom dramom “Tri sestre“, u svom drugom autorskom projektu dramaturginja Rona Žulj pažnju posvećuje jednoj od sestara, Irini, te tematizira dvije nemogućnosti: nemogućnost ljubavi i nemogućnost odlaska.

U prvoj dramskoj ulozi plesačice Martine Nevistić, članice Zagrebačkog plesnog ansambla, Čehovljeva simfonijska, brbljava odsutnost komunikacije dovedena je ovdje do granice smisla prebacivanjem u monolog, istovremeno naglašavajući tragiku nemoći govora i užitak u tekstu, besmislu usprkos. Govor odijeljen od tijela i razilaženje tijela i jezika označavaju kraj logike svakodnevnog života i mimetičkog pristupa njemu, ali i početak igre izvan granica ustaljenog.

Irina u ovoj predstavi više nije lik. Ona ne govori, kroz nju odjekuje ono već izrečeno. Ona je točka prelamanja želja i mogućnosti, krhki sukus oprečnosti svoje okoline. Irina prestaje biti simbol umiruće aristokracije i postaje simbolom suvišnosti neproduktivnih pojedinaca u društvu proizvodnje vrijednosti.

Žena koja uporno ne pripada, s kovčegom punim nepotrebnih znanja i onim dobro poznatim snom o odlasku. Odlasku koji bi trebao popraviti sve. Ali ipak, nikada neće otići.

Projekt je nastao u produkciji Teatra &TD i Kufera.

Premijera: 22. svibnja u 20 sati (polukružna dvorana Teatra &TD)
Izvedbe: 23., 24. i 25. svibnja u 20 sati (polukružna dvorana Teatra &TD).

Ordinacija.hr
Foto: Damir Žižić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo