Prvo, spustite mobitel: Donosimo savjete kako da se pretvorite u jutarnji tip osobe - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Prvo, spustite mobitel: Donosimo savjete kako da se pretvorite u jutarnji tip osobe

Shutterstock

Važno je imati večernju rutinu, a ako mislite zaspati na vrijeme – ostavite mobitel! Donosimo vam još prijedloga za lakše jutro

Kako biste se ujutro bez problema probudili ranije, trebate zaspati na “pravilan način”. To ne znači da trebate rano leći u krevet, nego jednostavno napravite raspored. Dakle, pripremite doručak koliko god možete, izvadite što ćete odjenuti ujutro. 

Znanstvenici kažu da je važno i da si zadate ciljeve prije spavanja. Recimo, napravite mentalnu listu od tri stvari koje želite napraviti sljedećeg dana. Lakše ćete zaspati i probudit ćete se fokusirani na to. Neka to budu stvari koje nemaju veze s poslom, već hobijima ili kućanskim poslovima. Ne mijenjajte rutinu. 

Namjestite alarm!

Uzmite si period od 30 dana kako biste se naviknuli na ranije ustajanje. Dakle, svaki dan 24 dana za redom, namjestite alarm pet minuta ranije. Do tada ići ćete na spavanje u 22 i buditi se u 6 bez problema. 

Ne skrolajte!

Mobitel vam vjerojatno služi i kao alarm, pa kad ga namjestite sigurno ćete kliknuti na društvene mreže i provjeriti što se događa. Nemojte to raditi! Prvo zato što će vam fotografije i objave zaokupiti misli, a drugo zato jer svjetlost mobitela stimulira mozak, a trebao bi se odmarati. 

Vježbajte!

Iako mnogi jedva imaju vremena doručkovati ujutro, možda biste trebali ubaciti i neko vrijeme za tjelovježbu. Čak i kratka šetnja ili malo istezanja dobri su za početak dana. 

Foto: Shutterstock

N.C.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo