Psiha

Psiha

Riješite se zauvijek dosadnih mušica u kući – pomoći će vam jabučni ocat

Shutterstock 1409115545

Svima su nam poznate ove male napasti…

Zaboravili ste počistiti šećer koji vam se prosipao po kuhinji, zalili ste kućno bilje, voće vam stoji na otvorenom i odjednom vam je puna kuća malih mušica. No nema razloga za paniku, tu smo kako bi pomogli. Da ne razmišljate previše, evo što možete učiniti

1. Ljepljivi papir za muhe

Vjerojatno ne postoji bolje rješenje koje će vam pružiti zadovoljstvo od papira na kojeg se muhe lijepe. Možete ga objesiti na mjestima gdje ih je naviše, ili pokraj prozora gdje ulaze.

2. Jabučni ocat i u ovom slučaju djeluje

Pola šalice tople vode i 2 žlice jabučnog octa te žlica šećera i par kapi sredstva za pranje posuđa bi mogli riješiti vaš problem. Zbog šećera će ih otopina privlačiti, a kada krenu popiti vodu, zarobit će ih sapunica. Otopinu stavite na mjesta gdje ih je najviše.

Smrdljivi martini opet napadaju: Evo što ih privlači i kako ih se riješiti

3. Kupite sprej

Ako stvari krenu po zlu, možda ćete trebati posegnuti za jakim sredstvom a to je sigurno sprej namijenjen upravo za uništavanje insekata i buba. Pazite kako ga koristite ako imate ljubimce ili djecu jer su neki od njih iznimno jaki.

4. Klopka od vina

Ne morate trošiti svoje omiljeno vino jer u ovom je slučaju potrebno ono koje je već dugo otvoreno. Koristite ga slično kao prethodno navedenu otopinu –  u vino stavite malo praška za suđe i posudu odložite gdje ih je najviše.

5. Klopka od svijeća

Ovo je trik koji se čini prelaganim da bi djelovao. Stavite svijeću na stalak te malu posudu s vodom. Ugasite svjetla i pričekate da plamen privuče mušice. Ne zvuči baš lijepo ali ili će „zaglaviti“ u vodi ili u plamenu… vaš će problem svakako biti riješen.

Kukuruzni škrob – od njega napravite omlet, dezić, sredstvo za čišćenje, ali i igračku!

6. Namamite ih trulim voćem

Upravo će takvo voće privući mušice, pa ga vi iskoristite i stavite u posudu koju ćete prekriti plastičnom folijom i na njoj napraviti rupe. Naravno da će mušice privući njima najdraži miris, a jednom kad pronađu put u staklenku, neće znati kako izaći van.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo