Psiha

Psiha

Sanja Doležal: “Jedva čekam početak velike turneje Novih fosila”!

Glazbene legende Novi fosili 12. svibnja počinju svoju glazbenu turneju, i to koncertom u zagrebačkoj Ciboni. Tim smo povodom razgovarali sa Sanjom Doležal, pjevačicom i zaštitnim licem grupe Novi fosili.

Velika turneja Novih fosila počinje 12. svibnja – jeste li uzbuđeni?

Uvijek smo uzbuđeni kada je pred nama koncert u gradu u kojem smo rođeni, odrasli i u kojem živimo. Tu su naše obitelji, prijatelji, svi oni s kojima smo sve ove godine dijelili dobro i zlo. To je lijepo uzbuđenje, velika odgovornost, jedva čekamo početak koncerta.

k

Što ćete, u glazbenom smislu, ponuditi posjetiteljima koncerta?

Uvijek napominjem da su naši koncerti čudo. Ali ne čudo po spektaklu, nego po emocijama i količini hitova koje smo pjevali sve ove godine. Iako, potrudili smo se ipak i tehnološki približiti svjetskim trendovima, tako da ćemo imati izvanrednu produkciju, nešto što se u Hrvatskoj još nije vidjelo. Naravno, primjereno našoj glazbi i ugledu.

Zašto turneja počinje upravo u zagrebačkoj Ciboni?

Cibona je važan dio Zagreba, svi veliki košarkaški uspjesi odigravali su se upravo u njoj, mnogi naši prijašnji koncerti u Zagrebu su zapamćeni upravo iz Cibone. Kada je košarka bila na vrhuncu EUROPE, mi smo tada bili uz nju i ovaj je potez podrška da se dignitet sporta, posebno košarke vrati tamo gdje je bio.

Dio zarađenog novca ćete uložiti i u stipendiranje mladih glazbenika. Zašto ste se odlučili na ovakav potez?

Ovo je poziv i našim drugim kolegama da se u ovim teškim vremenima pokrenu i usreće nekoga, da pomognu onome kome to treba. Mi ne možemo pomoći svima u državi, ali ako pokrenemo akciju da svatko od nas pomogne samo jednome čovjeku, onda smo puno napravili. Mi smo u kontaktu s mladima, pronašli smo neke vrlo talentirane mlade ljude i uskoro ćemo upoznati javnost s osobom koju će Novi fosili stipendirati.

Nedavno ste, uz brojne ostale projekte, pokrenuli i vlastiti internetski portal – jeste li zadovoljni reakcijom čitatelja?

Jako sam zadovoljna, jer je sanjaportal.hr vrlo osoban i intiman, drugačiji od drugih i veseli me da su ljudi to prepoznali.

U kojoj vam je mjeri bitna podrška obitelji u svemu što radite?

Podrška obitelji je uvijek najvažnija. Da toga nema, ne bi bilo niti uspjeha na drugim poljima. Uvijek sam govorila da mi je obitelj prva i najvažnija, a sve ostalo uz njihovu pomoć, kako krene.

Poznati ste po sudjelovanju u brojnim humanitarnim projektima – što spomenuti angažmani znače za Vas osobno?

Oduvijek sam, ali ne samo ja, nego i mnogi moji kolege, sudjelovala u mnogim akcijama u kojima se pomagalo potrebitima. Smatram da je to dužnost svakoga od nas, ne samo javnih osoba. Poznajem mnoge ljude koji se ne bave javnim poslom, a veliki su i tihi humanitarci.

Mene rad u takvim akcijama puni snagom, energijom i vjerom da svijet može biti bolje mjesto za život nas i naše djece.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo