Psiha

Psiha

Saugella – darujemo najbolje preparate za intimnu njegu u trudnoći i nakon nje

Klinički dokazi pokazali su da je Saugella Attiva pouzdano i sigurno sredstvo za intimnu higijenu u svakodnevnoj njezi tijekom trudnoće i nakon poroda koje pruža i aktivnu zaštitu od infekcija.

U trudnoći i razdoblju nakon poroda, odgovarajuća higijena povezana je sa značajnim smanjenjem vaginalnih simptoma, poboljšanjem seksualne nelagode i sprječavanjem infekcija koje doprinose nastanku rizika prerane rupture membrane, prijevremenog poroda i niske porođajne težine novorođenčeta. Prevencija je zato u planiranju trudnoće, tijekom i poslije nje, izuzetno važna jer brinući o svom zdravlju trudnice brinu i o zdravlju svoje bebe.

Dizajnirano za žene u osjetljivim razdobljima

Hormonalne i fizičke promjene koje donosi trudnoća mogu uzrokovati razne simptome. Vaginalna suhoća, gljivična i bakterijska oboljenja česta su pojava u trudnoći zbog promjene razine hormona u tijelu. Ovo je sredstvo, naime, specijalno dizajnirano za žene u posebno osjetljivim razdobljima života. Preporučuje je ženama koje planiraju trudnoću, trudnicama te nakon poroda jer upravo tada postoji povišen rizik od infekcija.

Dokazano prevenira pojavu bakterijskih ili gljivičnih infekcija zahvaljujući biljnim ekstraktima timolu i kavalolu i njihovom prirodnom antibakterijskom i protugljvičnom djelovanju. Zahvaljujući pH-u od 3,5 održava idealnu kiselost vaginalnog područja, a upravo je zdrav pH zadužen za održavanje prirodne ravnoteže vaginalne mikroflore.

O djelovanju ovog proizvoda provedeno je i opsežno istraživanje na uzorku od 2641 žena čiji su klinički dokazi pokazali da je Saugella pouzdano i sigurno sredstvo za pranje u trudnoći i nakon poroda¹, jer pruža aktivnu zaštitu od infekcija.

Infekcije intimnog područja žena veliki su javnozdravstveni problem. Svake godine uzrokuju najveći udio ambulantnih ginekoloških pregleda. Daleko se češće pojavljuju u žena reproduktivne dobi. Bakterije, gljivice i protozoi glavni su uzročnici infekcija intimnog područja. Ove infekcije vrlo često recidiviraju nakon liječenja, a osim što remete kvalitetu života zbog nelagoda koje uzrokuju, mogu biti i uzrok ozbiljnih komplikacija u reproduktivnom životu i trudnoći., rekao je dr. Mislav Herman, ginekolog u Klinici za ženske bolesti i porođaje KBC-a Zagreb.

Neugodni simptomi i opasnost od infekcija ne nestaju s porodom, pa tako tijekom razdoblja laktacije pada razina estrogena, zbog čega može doći i do neugodnog osjećaja suhoće vagine. I za ovaj problem Saugella nudi idealno rješenje – Saugella Attiva Gel.

Ojačajte antibakterijsku zaštitu

To je hidratizirajući i lubricirajući gel s ekstraktom timijana koji osigurava antimikrobno djelovanje, bez utjecaja na fiziološku vaginalnu floru. Osobito je dizajniran protiv suhoće vulvovaginalnog područja za vrijeme i nakon trudnoće.

Koristiti se također za olakšavanje spolnog odnosa nakon poroda, ali i svaki put kada je potrebno ojačati antibakterijsku zaštitu, na primjer na putovanju pri korištenju javnih toaleta i slično.

Saugella proizvodi ne sadrži parabene, a njihova učinkovitost klinički je testirana.

¹ (Motta T 2016 Glob J. Microbiol Res)

Više na www.saugella.hr.

Opišite svoju trudnoću u jednoj rečenici, a 3 najkreativnija odgovora nagrađujemo s proizvodom SAUGELLA ATTIVA!

Nagradni natječaji traje od 5.7. do 12.7. 2018

Dobitnici su: Iva Pongradac, Kosjenka Cividini i Marija Klašnja

Fill out my online form.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo