Psiha

Psiha

“Seviljski brijač” u Zagrebačkom Hnk-u

Popularna opera Seviljski brijač Gioachina Rossinija pod ravnanjem Josipa Šege i u režiji Krešimira Dolenčića ove kazališne sezone ponovno će igrati na sceni HNK u Zagrebu 4., 7., 20. i 22. veljače. Ulogu Rosine će 4. i 7. veljače pjevati mlada hrvatska mezzosopranistica s inozemnom karijerom Diana Haller.

Ovu Rossinijevu operu karakterizira mladenačka energija, lucidan zaplet i prividan kaos: kvalitete koje su maksimalno došle do izražaja u Dolenčićevoj šarenoj produkciji. Opera je nastala prema Beaumarchaisovoj dramskoj trilogiji koja je inspirirala i Mozartov Figarov pir. U roku od samo nekoliko desetljeća nakon praizvedbe 1816. godine, Seviljski brijač obišao je cijeli svijet od New Yorka i Moskve do Trinidada i Ekvadora te se smatra jednom od najboljih komičnih opera ikada napisanih

Diana Haller


U ovosezonskim izvedbama opere Seviljski brijač G. Rossinija nastupit će:
grof Almaviva Nikša Radovanović i Dejan Vrbančić, doktor Bartolo Ozren Bilušić i Bojan Šober, Rosina Diana Haller i Helena Lucić Šego, Figaro Kiril Manolov, Ljubomir Puškarić i Matija Meić, Basilio Luciano Batinić i dr.

Nastup u Seviljskom brijaču G. Rossinija u ulozi Rosine prvo gostovanje Diana Haller u zagrebačkoj Operi. Rođena je u gradu Rijeci, gdje je završila Srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova. Nastavila se usavršavati na Conservatorio di Musica Giuseppe Tartini u Trstu, Royal Academy of Music u Londonu te u Stuttgartu kod Dunje Vejzović. Na međunarodnom natjecanju stuttgartske Hugo-Wolf-Akademie 2012. godine, unutar vrlo jake internacionalne konkurencije, osvaja Prvu nagradu za svoju glazbenu interpretaciju.

Više informacija potražite na ww.hnk.hr

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo