Psiha

Psiha

Spremni za plažu uz dobru knjigu: Među novitetima i Rođendanski almanah

Malo mudrosti, puno dobre zabave, nebrojene avanture i doza humora – sve što vam treba u štivu za odmor.

Rođendanski almanah

Vaš je rođendan najposebniji dan u godini. Ali što točno znači? Koliko znate o datumu na koji ste rođeni? Znate li koji je vaš dragi kamen, cvijet i znak prema keltskoj astrologiji stabala i zanima li vas što oni govore o vama? Što horoskopski znak otkriva o vašoj osobnosti – i kako vam može pomoći u planiranju savršene rođendanske proslave? Jeste li se ikad zapitali dijelite li rođendan s nekom slavnom osobom ili važnim trenutkom svjetske povijesti? Saznajte sve to i mnogo više u ovoj fantastičnoj knjizi koja otkriva i najbolje ideje za proslavu rođendana!

Kad vam zatreba predah – čitajte! Ovo je naših 6 prijedloga

Bogato ilustriran “Rođendanski almanah” otkriva pojedinosti o vašem i rođendanima vaših prijatelja i obitelji.

Zelena svjetla

Otkrijte memoare glumca nagrađenog Oscarom Matthewa McConaugheya, koji su promijenili živote i inspirirali milijune čitatelja nepokolebljivom iskrenošću, nekonvencionalnom mudrošću i lekcijama o životu s većim zadovoljstvom.

“Riječ je o ljubavnom pismu. Životu. Ovo je knjiga o hvatanju zelenih svjetala i uviđanju da se i žuta i crvena svjetla s vremenom pretvaraju u zelena.”

Iz recenzija: “Sjajni memoari. Zelena svjetla nedvojbeno su knjiga koju je samo Matthew McConaughey mogao napisati.” – The Times Magazine (UK)

Noć kad je nestala

Nakon velikih uspješnica “A onda je nestala” i “Obitelj s gornjeg kata”, Lisa Jewell predstavlja se domaćoj publici s novim romanom “Noć kad je nestala”. Ovaj psihološki triler čija se napetost uvlači pod kožu donosi nepredvidivu i intrigantnu priču o potresnom nestanku mladih roditelja i majci koja neće stati ni pred čime kako bi ih pronašla. Ova britanska autorica u dva desetljeća stvaranja velikih uspješnica objavila je gotovo dvadeset romana.

Prognanice

Autorica bestselera “Vlak siročadi” vraća se s ambicioznim, emocionalnim romanom “Prognanice”, pričom o nevjerojatnim sudbinama triju žena i nedaćama kroz koje zajedno prolaze dok se bore za iskupljenje i slobodu u novom društvu.

U ovom prekrasnom i potresnom romanu Christina Baker Kline briljantno rekreira početke novog društva u slikovitoj i izazovnoj zemlji. Prepun izuzetnih detalja, roman “Prognanice” govori o milosti rođenoj iz teškoća, neraskidivim vezama među ženama te naslijeđu, kako kulturnom tako i onom obiteljskom.

Ubojita Finlay Donovan

“Ubojita Finlay Donovan” urnebesno je duhovit roman o majci koja postaje plaćeni ubojica nagrađivane autorice Elle Cosimano.

Radnja: Finlay Donovan, samohranoj majci i posrnuloj spisateljici krimića, sve je krenulo nizbrdo. Bivši muž joj je iza leđa najurio dadilju, a jutros je morala poslati svoju kćer u vrtić s kosom zalijepljenom samoljepljivom vrpcom nakon nesretnog događaja sa škarama. Samu činjenicu da je uspjela stići na ručak sa svojom agenticom smatra pravim uspjehom. No dok s agenticom razgovara o radnji svog najnovijeg kriminalističkog romana, žena za susjednim stolom pogrešno shvati njihov razgovor te sada smatra da je ona plaćeni ubojica i da se za naknadu rješava tuđih muževa…

Živa planina

“Živa planina” škotske autorice Nan Shepherd je remek-djelo pisanja o prirodi i lirska potraga za suštinskom prirodom jednog od najveličanstvenijih planinskih krajolika, Cairngormsa. Čvrstu povezanost živog i vječnog Shepherd će prikazati iz različitih perspektiva: voda, snijeg, svjetlost, ptice, kukci, čovjek, osjetila, biljke, sve to otvara vrata intenzivnom i dubinskom opažanju izvornog krajolika, čovjekova mjesta u njemu i njegova mjesta u čovjeku.

Što je godišnji bez dobre knjige? Pet prijedloga za uživanje na plaži

Foto: Arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo