Psiha

Psiha

Svaki vikend vam proleti? Uz ove trikove budite opušteniji i uživajte više

Svaki put vam se čini kao da vikend proleti… Niste jedini, a mi vam donosimo nekoliko trikova koji će vam pomoći da više i dulje uživate u slobodnim danima.

1. Ne spavajte predugo

Ako cijeli vikend provedete spavajući onda doista nećete ništa imati od njega. Probudite se u isto vrijeme kao da idete na posao ili malo kasnije. Tako ćete imati puno vremena koje treba pametno iskoristiti. Ako vam nedostaje sna, odmorite se popodne; izležavajte se, gledajte omiljenu seriju… 

Napravite wellness u vlastitom domu

2. Ne mislite na posao

Vikendi služe za “isključivanje”. Što se tiče posla, obavite sve tijekom tjedna kako se ne bi dogodilo da neke zaostatke morate ostaviti za vikend.

Kolegama i šefovima jasno dajte do znanja svojim radom da vam je potreban vikend bez ometanja kako biste skupili snage za nove radne zadatke. 

3. Napravite raspored obaveza

Isplanirajte vikend od jutra do mraka. Dječji rođendani, priprema ručka, gosti, pospremanje stana… Što god da imate u planu stavite na popis i raspodijelite na dva dana vikenda. Naravno, na popisu neka se nađu i one ugodne stvari koje si želite priuštiti.

4. Odvojite nekoliko sati samo za sebe

Bez obzira radi li se o čitanju knjige, želite li toplu kupku ili pogledati najnoviji film u kinu… To je vrijeme samo za vas i iskoristite ga – uživajući.

5 znakova koji otkrivaju da ste ovisni o stresu

5. Nedjeljni ručak kao užitak

Dogovorite se s obitelji gdje ste u nedjelju za ručak. Jednog vikenda kuhajte sami, drugog vikenda idite kod obitelji, trećeg u novi restoran koji želite posjetiti.

Neka vam svaki vikend bude potpuno drukčiji, zanimljiv i opušten. Samim time veseliji ćete ući u novi radni tjedan, ali i jedva čekati – novi vikend.

Jednostavan hrskavi desert od rižinih žitarica i sljezovih kolačića

M. P.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo