Psiha

Psiha

Svi na premijeru plesne predstave “Zrcalo”!

Premijera plesne predstave “Zrcalo” održat će se u četvrtak, 24. studenog, u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Plešu: Ina Sladić i Irena Mikec
Dramaturgija: Andrej Mirčev
Fotografija: Danko Stjepanović
Dizajn svjetla: Milan Kovačević

k“Rekreirajući i dekonstruirajući imaginarnu topografiju sjećanja, Irena Mikec i Ina Sladić plesnim duetom Zrcalo utjelovljuju kompleksne semantičke relacije između subjekta i objekta, identiteta i Drugog, pogleda i dodira, lica i dvojnika. Gledatelji bivaju suočeni s dinamičnim transformacijama tijela, čiji se pokreti simetrično udvajaju, ali i groteskno razilaze, tako da se oprisutnjivanje identiteta događa kao afirmacija paradoksa i nesvodivih razlika. Zahvaljujući ovim performativnim oscilacijama otvara se asocijativni prostor u kojem Zrcalo postaje intrigantna koreografska fantazija o: prijelazu na drugu stranu, pogledu s leđa, dlanu kao memoriji, snu u budućnosti i smrti kao sjeni bez lica” –  A. Mirčev                      

Premijera: 24. studenog 2011. u 20:00, Zagrebački plesni centar, Ilica 10
Izvedba: 25. studenog 2011. u 20:00, Zagrebački plesni centar, Ilica 10

Projekt ostvaren u koprodukciji Irene Mikec i ZPC-a podržao je i Gradski ured za kulturu.

kIrena Mikec rođena je 1981. godine. Započinje svoje plesno iskustvo u Zagrebu, gdje polazi Školu suvremenog plesa Ane Maletić. Nakon završavanja škole u Zagrebu, svoje obrazovanje nastavlja na Modern Theater Dance Departement na Theaterschool u Amsterdamu. Dobiva Ba diploma u plesu te surađuje s koreografima: Maria Ines Villasmil, Piet Rogie, Bruno Listopad, Paul Selwyn Norton, Goran Turnšek, Stephanie Cumming, Maja Delak, Gerszon Peter Kovacz, Masimilliano Volpini. 2008. Irena se vraća u rodni Zagreb gdje nastavlja djelovati kao plesač, plesni pedagog I koreograf. Hrvatska ju je publika imala prilike vidjeti u predstavama Monster/Tamer (koprodukcija HIPP-a i međunarodnih partnera) , Saloma (INK), Moje ime je Nitko (Muzički Bienalle i HNK Varaždin) te autorskom solu Ariel.

Ina Sladić rođena je 1986. u Zagrebu. Nakon završene Škole suvremenog plesa Ane Maletić odlazi na daljnju edukaciju na Folkwang Universitet der Künste gdje je suradjivala sa Malou Airaudo, Dominique Mercyem, Juan Kruz Garnaio Esnaola, David Zambrano te je diplomirala 2011. Od tada pleše sa raznim koreografima ( Johannes Wieland , Xavier le Roy , Marten Spangberg) te ima stalnu suradnju kao gost plesač u Hannoverskoj Compagnie Fredewess.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo