Psiha

Psiha

Teglica cikle ili kokice nakon graha: Najčudnija hrana koju žene jedu za vrijeme PMS-a

Shutterstock

Predmenstrualni sindrom je jednako kompliciran koliko zvuči, a zahvaća od 30 do 85 posto žena

Hormonske promjene i opća neravnoteža uzrok su raznim tegobama vezanim uz menstrualni ciklus, pri čemu je najučestaliji premenstrualni sindrom, odnosno PMS. Premenstrualni sindrom označuje cikličku pojavu niza smetnji tijekom druge polovine ciklusa. 

Od bolova u grudima, trbuhu, preko mučnine i vrtoglavice do oscilacija u raspoloženju, sve su to simptomi PMS-a, a ono što se najčešće pojavljuje se želja za slatkim, junk food-om i čudnim kombinacijama hrane. Pitali smo žene što je najčudnije što su jele tijekom PMS-a…

Ema, 27

“Obožavam kombinirati slano i slatko, pa tako često jedem čips od paprike u kombinaciji s namazom od čokolade. I to tako da mi čips služi kao žlica za namaz.”

Adrijana, 27

“Obožavam one grickalice u obliku ribica koje umačem u čokoladu.”

Sara, 27

“Ne znam zašto, ali svaki mjesec jedem velike količine cikle iz teglice. Odjednom znam pojesti i cijelu teglicu vilicom ispred TV-a kao da su grickalice.”

Antea, 30

“Sinoć sam jela ajvar žlicom…”

Lucija, 26

“Ne bude mi kao čudno nešto pojedinačno – najviše mi odgovaraju čudne kombinacije jela. Recimo pojedem grah, pa odmah cheesecake i kokice.”

Dora, 34

“Ništa me neće spriječiti da sjednem u auto, odvezem se do nekog fast food-a i uzmem tolike količine hamburgera i krumpirića od kojih mi poslije nije dobro… I tako svaki mjesec.”

Mia, 25

“Najbolja mi je kombinacija pizza i pomfrit!”

N.C.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo