Psiha

Psiha

The Pogues dolaze u Zagreb

Bend kojeg je 1981. u Londonu osnovao pjevač Shane MacGowan u Zagreb stiže prvi put, ali čekati je vrijedilo jer The Poguesi dolaze u svojoj originalnoj postavi – Shane MacGowan, Jem Finer, Philip Chevron, Terry Woods, Darryl Hunt, Andrew Ranken i Spider Stacy.

Shane McGowan je početkom devedesetih napustio bend, nekoliko puta se vraćao radi zajedničkih mini-turneja i koncerata, a protekle je godine zajedno s The Poguesima odsvirao i njemačku turneju. U međuvremenu je objavio i nekoliko albuma sa svojim sastavom Shane MacGowan And The Popes, no ipak je Shane svoju kontroverznu i uspješnu karijeru alkoholno-pjesničkog genijalca i glazbenog buntovnika ustoličio kao pokretač i frontman The Poguesa, kojima se na ovogodišnjoj turneji opet pridružuje i stiže u Zagreb!

Albumi The Poguesa Red Roses For Me (1984.), Rum, Sodomy & The Lash (1985.), If I Should Fall From Grace With God (1988.), Peace & Love (1989.), Hell’s Ditch (1990.), Waiting For Herb (1993.) i Pogue Mahone (1995.) iznjedrili su tijekom godina čitav niz danas kultnih pjesama. A Shane i The Poguesi su svojim glazbenim izričajem, kojeg su ljudi podjednako obožavali ili se nad njim pak zgražali, obilježili generacije.

Njihove obrade pjesama poput “Dirty Old Town”, “The Irish Rover” ili pak autorske MacGowanove pjesme poput “Summer in Siam”, “A Pair of Brown Eyes”, “Sally MacLennane”, “Fairytale of New York” i mnoge druge, odavno su već prerasle u klasike. Posljednja, “Fairytale of New York” u kojoj su se udružili s Kirsty MacColl je zasjela I na prvo mjesto top 20 ljestvice najdowloadiranijih singlova ’80-ih u Velikoj Britaniji.

Inače, The Poguese u Zagreb dovodi udruga Multi art – u sklopu programa Tvornica De Luxe, a organizatori najavljuju da će prvih 300 kupaca ulaznica za The Poguese po standardnoj cijeni od 220 kn biti omogućen ulazak u VIP FAN ZONU na koncertu!

Ulaznice kreću u pretprodaju po cijeni od 220 kuna, a mogu se kupiti sljedećim lokacijama:

  • Daily News Shop, Hypo centar, Slavonska av. 6
  • Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
  • Knjižara Rockmark, Berislavićeva 13
  • Hit Records Shop, Preradovićeva 12

Ulaznicesu dostupne i u Osijeku i Splitu na ovim lokacijama:

  • Dancing Bear Music Shop, Osijek, Trg Ante Starčevića bb
  • Dancing Bear Music Shop, Split, Dioklecijanova 6.

U prodaji će biti pušten i ograničen, manji broj VIP FAN ZONE ulaznica.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo