Psiha

Psiha

To nije ljubav: Signali koji otkrivaju da niste u vezi s pravom osobom

Shutterstock

Biti zaljubljen ne znači da ste odabrali za to pravu osobu…

Svi mi tražimo pravu osobu za ljubavnu vezu, i svi mislimo da znamo koje kvalitete mora posjedovati i kako na manje ne pristajem. Ipak, često nesvjesno otvorimo vrata srca osobi koja nas ne zaslužuje…

Ljudi su baš poput odnosa često komplicirani pa je i teško razumjeti ide li odnos u pravom smjeru. Upravo je to razlog za zašto moramo bolje razumijete vlastite emocije kako bismo imali veće šanse za upoznati nekog tko je za nas “pravi”.

Ovo su signali koji otkrivaju da niste u vezi s pravom osobom

Vaš partner nije prva osoba koju ćete nazvati da biste podijelili svoje najbolje ili najgore trenutke. Sasvim ste u redu ako ne dijelite sreću sa svojim partnerom i ako se u trenucima tuge obraćate prijateljici a ne njemu/njoj.

Oproštajni seks neće spasiti vezu, a dobra je ideja u samo jednom jedinom slučaju

Na početku veze ste osjetili one lude “leptiriće” u trbuhu i jedva ste čekali da se opet sretnete, ali osjećaj je brzo nestao i čini vam se kao da ga nikada nije bilo… Svaki bi par na početku veze trebao doživjeti isto – osjetiti tu iskru za koju je ipak potrebna određena “kemija”. Ako se ona je javi, vjerojatno se ne radi o pravoj osobi. Ljubav se uvijek javlja uz osjećaj strasti koja je potreba za uspješan odnos.

Veza vam je, u najmanju ruku, čudna. Stalno se svađate ili se ne svađate nikad. Komunikacija je ključna za uspjeh svake veze, a ako se nikada ne raspravljate ili se pak stalno svađate, nemate dobro kuminakciju i sigurno je u pitanju manjak emocija. Konstruktivne rasprave su potrebne svakom odnosu.

Niste sretni kada ste zajedno. Osjećaj sreće ne raste i ne osjećate ništa posebno u društvu partnera. Ne smijete se zajedno niti imate zajedničke interese. Jednostavno se ne zabavljate kao par.

Sumnjate da je vaš partner zaljubljen u drugu? Ovi bi ga postupci mogli otkriti…

Nemate posebnih problema s time da se vi i partner ne viđate često. Dovoljno vam je da ste u vezi, da se tu i tamo čujete, ali nemate potrebe za dubljim emocijama i povezivanje.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo