Psiha

Psiha

U Zagreb stiže američka operna diva Denyce Graves!

U petak 2. prosinca nastavlja se zvjezdani glazbeni niz u Zvjezdanom ciklusu
Zagrebačke filharmonije: u Zagreb stiže američka operna diva Denyce Graves

Prepoznata širom svijeta kao jedna od najuzbudljivijih vokalnih zvijezda danas, Denyce Graves s pravom uživa jedinstveni zvjezdani status i kod publike i kod kritike.

U Zagreb stiže 2. prosinca i na drugom koncertu Zvjezdanog ciklusa u dvorani Lisinski izvodi najljepše songove Georgea Gershwina, Jeromea Kerna i dr. većinom u novim aranžmanima koje je velika diva naručila ekskluzivno za zagrebački nastup.

Koncert se održava u sklopu humanitarnog projekta Korak u život u organizacij Zagrebačke filharmonije i Rotary kluba Zagreb Kaptol, u suorganizaciji tvrtke G.A.D.
Produkcija
.

kSvrha ovog vrijednog projekta je pomoć socijalizaciji djece bez primjerene roditeljske skrbi stipendijama za studiranje. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Ivo Lipanović. Koncert se održava u sjećanje na maestra Vjekoslava Šuteja.

“Vitalna umjetnica, prekrasna žena, kraljevska pojava. Denyce Graves je gotovo predobra da bi bila stvarna”, piše o ovoj jedinstvenoj glazbenici The Washington Post. Od američkog magazina Glamour primila je titulu za “Ženu godine”, a magazin Ebony odabrao ju je među “50 predvodnika sutrašnjice”.

Nastupa na najvećim pozornicama svijeta, snima za vodeće diskografske kuće, pjeva uz najbolje orkestre, vodeće dirigente i najveće glazbene umjetnike poput Joséa Cure i Plácida Dominga.

Redovito se odaziva dobrotvornim prigodama, nastupa na humanitarnim koncertima i podučava pjevanju siromašnu afroameričku djecu, pa je tako nastupila i na velikom humanitarnom koncertu uz Joséa Carrerasa i druge operne zvijezde za maestra Vjekoslava Šuteja i Zakladu Ana Rukavina.

Ona je “operna superzvijezda 21. stoljeća”, piše USA Today. “Izuzetan mezzo, neusiljen, prekrasan i dirljiv”, dodaje The Financial Times of London. “Ako ljudski glas ima snagu da vas gane, onda će vas ganuti Denyce Graves”, zaključuje Atlanta Journal-Constitution.

Jednostavno rečeno, ona je: DIVA! I zato je ne propustite 2. prosinca – Samo u Zvjezdanom ciklusu Zagrebačke filharmonije!

                      

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo