Psiha

Psiha

Upoznajte hotele s najljepšim pogledom na svijetu!

1. Banyan Tree, Tajland

Ovaj hotel smješten u Bangkoku je iznimno poznat po svom panoramskom pogledu na grad. Jedinstveni bar/restoran smješten na 61 katu je izdužen i nadvijen nad gradskim ulicama. Nalazi se pod vedrim nebom, a nosi naziv “Vertigo”.

Hotel je dobio ime po riječi banyan koja na indijskom jeziku predstavlja drvo smokve. I dok hinduisti vjeruju kako se na njegovom lišću odmarao Bog Krišna, budisti smatraju kako je Buda doživio prosvjetljenje upravo ispod spomenutog svetog drveta.

Banyan Tree

2. Fasano Rio, Rio de Janeiro

Hotel Fasano smješten u Rio de Janeiru ima neusporediv pogled na popularnu plažu pod nazivom Ipanema. Njegova jedinstvena lokacija omogućava pogled na uvalu Arpoador na istočnom kraju Ipaneme, popularnu planinu Dva brata smještena iznad glavne plaže te brdo Corcovado. Poznato je po tome što se na njenom vrhu nalazi kip Isusa Iskupitelja.

Fasano Rio

3. Hotel Tremezzo, Italija

Jedan od najstarijih luksuznih hotela na obali jezera Como, hotel Tremezzo je autentična secesijska palača sa zapanjujućim panoramskim pogledom na samo jezero. Okrenut je izravno prema mjestu pod nazivom Bellagio, smještenom na vrhu poluotoka koji račva jezero Como u oblik slova ipsilon (Y). 

Hotel Tremezzo

4. Wildflower Hall, Indija

Smješten na 2.500 metara iznad razine zemlje, ovaj hotel pruža nezaboravan pogled na planine i doline pokrivene borovom šumom. Totalno zen – zar ne?

Wildflower Hall

5. Yeatman, Portugal

Ovaj hotel zauzima dominantan položaja na padinama južne obale rijeke Douro. Yeatman karakterizira jedinstveni pogled koji seže preko rijeke pa sve do povijesnog centra Oporto u Portugalu.

Yeatman

6. Twelve Apostles, Južna Afrika

Ovaj hotel je smješten na rubu Atlantskog oceana. U njegovoj se pozadini nalazi svjetsko čudo prirode – planina Table (eng. stol). Neobična je po tome što umjesto planinskih vrhova ima gotovo ravnu plohu koja je nastala tijekom izlaganja eroziji. “Najteža” odluka s kojom ćete se susresti u hotelu Twelve Apostles (eng. 12 apostola) u Cape Townu glasi ovako: “Je li bolje izabrati sobu s pogledom na prekrasno more ili jedinstveno svjetsko čudo prirode?” Odluka je na vama!

Twelve Apostles

7. Llao Llao Hotel & Resort, Argentina

Ovaj argentinski dragulj se nalazi unutar nacionalnog parka. Osim zapanjujućeg planinskog pejzaža, s terase hotela možete uživati i u nezaboravnom zalasku sunca. Llao Llao je poznat po prestižnom spa centru. Hotel također nudi besplatan prijevoz do obližnjeg skijališta tijekom zime na južnoj hemisferi.

Llao Llao

8. Le Meurice, Paris

Smješten visoko iznad krovova na sedmom katu, jedinstveni i luksuzni suite hotela Le Meurice pruža nezaboravan pogled na Pariz. Stojeći na terasi ovog luksuznog zdanja, imat ćete osjećaj kako se pariški spomenici i poznate građevine nalaze pod vašim nogama. S terase od 250m ² pruža se pogled od 360 ˚ na crkvu Notre Dame, muzej d’Orsay, Eiffelov toranj, Veliku Palaču, Trg sloge poznatiji kao Place de la Concorde, Trijumfalni luk i baziliku Sacre Coeur.

Le Meurice

9. Plateau Residences, Fidži

Ovaj jedinstveni hotel sastavljen od tzv. rezidencija smješten je na
otoku Laucala, odnosno na litici Nawi s koje se pruža spektakularan
pogled na Južni Tihi ocean, ali i na susjedne otoke. Dovoljno je reći
kako je egzotičan izgled bungalova više nego fantastičan. Ako volite
plavi ocean i bijeli pijesak, ovaj će vas bujni tropski otok jednostavno
oduševiti!

Plateau Residences

10. Kasbah Tamadot, Maroko

Kasbah Tamadot je smješten na 1320 m nadmorske visine, odnosno u
podnožju nekoliko spojenih gorsko-planinskih lanaca pod nazivom Atlas. S
terase hotela se pruža nezaboravan pogled na dolinu i rijeku koja naglo
ponire. Tijekom vedrih dana s velike terase
se može vidjeti brdo Toubkal, najviši vrh Atlasa. Kompleks je 1998.
godine kupio britanski poslovnjak i prvi čovjek Virgin grupacije Sir
Richard Branson.

Kasbah Tamadot

 

K. R.
Foto: www.themostperfectview.com

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo