Psiha

Psiha

Vikend je idealan za – terapiju čitanjem!

Foto: Shutterstock

Nakon napornoga radnoga tjedna, vikend je svakako vrijeme za odmor. Priuštite si opuštajuće trenutke uz najbolje društvo – knjigu. Ovoga puta donosimo vam dva nova naslova koja će vas oduševiti.

Peter May, CESTA LIJESOVA

Vrhunski triler o putovanju prema šokantnoj istini i posljedicama ljudskog neznanja. Nakladnička kuća Znanje predstavlja roman Cesta lijesova škotskog autora i novinara Petera MayaOn je trenutačno jedan od najboljih škotskih TV scenarista. Dobitnik je nekoliko književnih nagrada u Francuskoj, a za roman The Blackhouse, prvi u svjetski poznatoj Lewis trilogiji, osvojio je nagradu Barry u SAD-u. Godine 2014. za roman Entry Island osvojio je nagradu književnog kluba IC Specsavers Crime Thriller Book Club.

Cesta lijesova slijedi tri opasna putovanja prema jednoj šokantnoj istini – i shvaćanju kako je neznanje pogubno za pojedinca, ali i za čitavo čovječanstvo.

Sadržaj:

Na pustoj plaži otoka Harris na Hebridima, more je izbacilo čovjeka, jedva živog i na rubu pothlađenosti. On ne zna tko je ni kako se našao ondje. Jedini je trag do njegova identiteta karta na kojoj je označena cesta poznata kao Cesta lijesova. Ne zna kamo će ga odvesti, ali ispunjen stravom i nesigurnošću zna da je mora slijediti. Detektiv George Gunn plovi burnim vodama Atlantika do usamljene hridi 30 km zapadno od Hebrida u Škotskoj. S lošim predosjećajem izlazi na obalu gdje su trojica svjetioničara nestala prije više od stotinu godina. To je tajna koja nikada nije riješena, ali sada se pojavila još jedna… Dvije godine nakon što je pronašla njegovo oproštajno pismo, Karen Fleming još ne može prihvatiti da bi je otac svojevoljno napustio i nestao. Što više otkriva o prirodi njegova istraživanja, to više sumnja da iza njegova nestanka stoje drugi ljudi.

Vrhunski triler i istinski užitak za čitanje –Guardian.

JP Delaney, ONA PRIJE MENE

Dugoočekivani psihološki triler koji hičkokovsku napetost dovodi do vrhunca. Nakladnička kuća Znanje predstavlja roman Ona prije mene prvi je triler britanskog autora koji piše pod pseudonimom JP Delaney. Književni kritičari ovaj roman su već proglasili jednim od najboljih trilera ove godine, kao i predvodnikom nove generacije trilera. Odmah nakon objavljivanja, Ona prije mene dostigla je vrhove svih ljestvica bestseler lista i otkupljena su prava za njenu ekranizaciju koju će režirati poznati redatelj Ron Howard.

Sadržaj:

Nakon osobne tragedije, Jane dolazi do prilike za novi početak, prilike da živi u prelijepoj ultramodernoj minimalističkoj kući koju je projektirao zagonetni i privlačni arhitekt. Pronašavši kuću na broju jedan u ulici Folgate, ona odmah osjeća koliko je taj prostor privlači i opušta, no uvjet pod kojim može tamo živjeti jest da se pridržava velikog popisa vrlo strogih pravila. Uselivši se, Jane ubrzo doznaje za Emmu, bivšu stanarku koja je ondje umrla pod zagonetnim okolnostima. Dok pokušava razaznati istinu od laži, Jane nehotice prati iste obrasce, donosi iste odluke i proživljava isti užas kao i Emma, te se počinje pitati hoće li njezina priča biti repriza priče djevojke koja je u toj kući živjela prije nje…

Po uzoru na romane Djevojka u vlaku, Opasna šutnja i Nestala, sada se pojavljuje čudesan psihološki triler koji udružuje i isprepleće naoko veliku sreću jedne žene i zagonetnu sudbinu jedne druge žene, a sve kroz kaleidoskop prijetvornosti, smrti i prijevare.

Škola čitanja poboljšava pamćenje, komunikacijske vještine i kreativnost!

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo