Psiha

Psiha

Voices of Nature: Abazar

Diskografska kuća: IDM Music
Godina izdanja: 2011.

Točno na Valentinovo, grupa Voices of Nature objavila je svoj drugi album ”Abazar”. Najavljen singlom “Yelena“, album “Abazar”, kojeg izdaje američko-hrvatska kuća IDM Music, novi je smioni pothvat u žanru elektro-eklektične glazbe. Osnivač projekta Andrej Kljaković je producent, skladatelj i pijanist koji je studirao na jazz konzervatoriju u Parizu, sudjelovao u mnogim pionirskim jazz-rock projektima na području bivše Jugoslavije, a radio je i kao glazbeni producnet za izdavačke kuće V2 Universal i Sony/BMG te kao skladatelj/tekstopisac za Bucks Music i Westminster publishing.

“Moja težnja stvaranja izazova ovakvom tipu glazbenog izričaja tek je na početku svoga razvoja. To je neprekidni procesa istraživanja i kombiniranja starih, iskušanih procesa koji podupiru nove ideje”, kaže Andrej.

Pjesme na albumu su spjevane na izmišljenim, maštovitim jezicima koji podsjećaju na stare afro-arapske glasove, nove, tajnovite i nepoznate.

Za razliku od njihovog albuma prvijenca “Exotika” koji je bio zarazno slavljenički, multikulturalan i multinacionalan, “Abazar” prodire duboko u mistične pulseve začaranih globalnih tekstura.

Ukoliko želite poslušati ili kupiti album “Abazar” na iTunesima, kliknite ovdje, a više o skupini Voices of Nature saznajte na njihovoj Facebook stranici ili MySpace profilu. Provjerite kako ovi vrhunski glazbenici zvuče uživo na promociji albuma 29. ožujka u zagrebačkom klubu SAX.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo