Psiha

Psiha

Zagreb bogatiji za multižanrovski “Klub.”

U Zagrebu se u petak otvara “Klub.” – mjesto spoja raznih glazbenih žanrova – trodnevnim događanjima.

Od petka, 27. rujna, Zagreb će postati bogatiji za još jedan klub u kojem će biti mjesta za različite glazbene žanrove i izvođače, od rock’n’roll, punk i indie bendova do elektronike, DJ-a i izvedbi uživo – otvara se “Klub.“.

U Klub. se ulazi iz dvorišta Subkulturnog Centra (ulica Pavla Hatza 14-16) koje će od petka neslužbeno nositi ime velikog Joea Strummera, lidera grupe The Clash, čiji će kip u prirodnoj veličini biti otkriven u petak!

Kip koji će dominirati trgom djelo je akademskog kipara Marina Marinića, a plan projekta je postavljanje još umjetničkih izložaka tematski vezanih uz povijest rocka.

Sukladno “novoj lokaciji”, čast da prvi nastupe u Klub.-u pripala je trima bendovima čiji zvuk je neraskidivo vezan sa Strummerovom ostavštinom: Radio Clash, Rektalni front (koje predvodi kipar Marin Marinić) i Discohernia, disco/punk/noise mašina Nedeljka Mikca, dizajnera i arhitekta Klub.-a. Najsretniji gost imat će priliku osvojiti i netom objavljenu kompilaciju “Hits Back” grupe The Clash u izdanju Sony Music/Menarta.

Naime s otvorenjem kluba se poklopilo i objavljivanje sjajnih remasteriranih izdanja grupe The Clash. Među njima je najvrednija poslastica za obožavatelje kutija u kojoj je po prvi puta kompletirana cijela diskografija benda i uključuje raritete, primjerice nekoliko demo snimaka, još neobjavljene snimke, video materijale, oznake za pse, naljepnice, poster, bedževe….

U prodaji je i komplet od pet albuma te dva albuma, dostupan na CD-u i LP-u!

Uz navedena tri benda u Klub.-u će biti i punk rock slušaonica, a za indie/rock/punk program u Beertiji pobrinut će se DJ ekipa iz Kultivatora.

Program u petak počinje u 20 sati, ulaz u SKC, na otkrivanje spomenika, koncerte u Klub.-u i Beertiji baš kao i cjelonoćnu zabavu je besplatan!

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo