Prirodno pomlađivanje - dopustite tijelu da se samo regenerira! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Prirodno pomlađivanje – dopustite tijelu da se samo regenerira!

Stres, loša prehrana i manjak vode muče naše tijelo, a time ono i stari. Oslobodite ga stresa i pravilno se hranite kako bi se vaše tijelo osjećalo mlado.

Tijelo se u svakom trenutku razgrađuje i izgrađuje. Ta mijena tvari se naziva metabolizam. Neke tvari se razgrađuju, neke izgrađuju i na taj način se naše tijelo mijenja.

U svakom trenutku neke stanicu umiru, a neke se stvaraju. Drugim riječima odvijaju se anabolički procesi (izgradnja) i katabolički procesi (razgradnja).

Ako dođe do neravnoteže i tijelo se brže razgrađuje nego izgrađuje, ono ubrzano stari. Nasuprot tome, kada tijelu osiguramo prostor za anaboličke procese i regeneraciju ono se revitalizira, dakle oživljava i pomlađuje.

Ono što pomaže tijelu da se revitalizira ili drugim riječima pomladi jest vrijeme kada nije konstantno pod stresom i ne mora stalno koristiti svoje rezerve. Ako ih sve iskoristi više ništa ne preostaje – tijelo stari i umire.

Kada mu damo prostora za opuštanje i regeneraciju, ono ima vremena da se obnovi i vrati u balans. Tijekom opuštanja ili stresa luče se drugačiji hormoni i stoga se itekako događaju potpuno različiti procesi u tijelu.

Za vrijeme opuštanja tkiva imaju vremena regenerirati se. Poznato nam je da kada smo bolesni, uglavnom završimo u krevetu. Tijelo nam vrlo jasno daje znak da mu je potreban odmor i oporavak.

U osnovi kada bismo osnovnih 5 životnih potreba podržavali, tijelo bi se prirodno pomlađivalo i ne bi mu trebali dodatni tretmani, preparati i slično. 

5 osnovnih životnih potreba su:

  1. Disanje; ako dišemo duboko tijelo se detoksicira na prirodan način (čak oko 70% toksina iz tijela možemo izbaciti kroz proces disanja).

  2. Pijenje dovoljne količine vode; jer na taj način tijelo se hidrira i također čisti od viška toksina koji opterećuju naš organizam.

  3. Pravilno hranjenje; ako jedemo hranu punu vitamina, minerala i svega je tijelu potrebno, a ne zatrpavamo ga prerađenom hranom s čijim se otpadom poslije mora mučiti te olakšavamo prirodne regenerativne procese u tijelu.

  4. Spavanje: ako dovoljno spavamo tijelo ima vremena da se samo očisti, odmori i vrati u balans.

  5. Kretanje: kretanjem također potičemo cirkulaciju svega što kroz nas treba cirkulirati (krv, kisik, limfa, energija itd.). Kretanjem radimo dubinsku unutarnju masažu, osnažujemo mišiće, organe, tkiva i sve teče. Dovoljno života ulazi u svaki naš djelić te ostajemo vitalni.

Ako želite naučiti tehnike vježbanja, disanja i opuštanja koje će Vam pomoći da tijelo revitalizirate i pomlađujete na dnevnoj bazi, dobrodošli ste na našu radionicu POMLAĐIVANJE – detoksikacija uma i tijela.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo