Ako zavodite zbog seksa za jednu noć, zavodite agresivno - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ako zavodite zbog seksa za jednu noć, zavodite agresivno

Kada je u pitanju strategija agresivnog zavođenja, seksistički muškarci privlače seksističke žene, tvrde američki istraživači.

Stručnjaci Sveučilišta u Kanzasu proveli su dva istraživanja: u prvo je bilo uključeno 360-ak studenata, dok je druga studija provedena na internetu na uzorku od 850 osoba.

Ispitanike su pitali o njihovom seksističkom odnosu prema ženama i bi li se htjeli upustiti u seks bez obveza. Muškarce su također pitali koliko često pribježu agresivnim strategijama zavođenja kako bi započeli vezu, a žene su pitane u kojoj mjeri smatraju takvo zavođenje privlačnim.

Muškarci koji vole seks bez obveza češće zavode na agresivan način, a na njega “padaju” žene kojima također odgovara ovakav odnos.

Istraživanjem je također ustanovljeno kako muškarci s negativnim, seksističkim stavom prema ženama češće koriste asertivne strategije zavođenja, a žene sa seksističkim odnosom prema drugim ženama češće pozitivno reagiraju na takav stil zavođenja.

“Naši rezultat upućuju na to da su strategije asertivnog zavođenja oblik obostrane identifikacije sličnih seksističkih nazora između dva partnera. Žene sa seksističkim stavovima u većoj mjeri preferiraju muškarce sa sličnim nazorima. Ne samo da seksističke osobe više vole partnere koji su poput njih, nego i preferiraju strategije zavođenja u kojima su muškarci agresori, a žene kontroliraju”, objasnili su Jeffrey Hall i Melanie Canterburry sa Sveučilišta u Kanzasu.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo